Церемониите по дипломирането на студентите в Япония бяха отменени заради

...
Церемониите по дипломирането на студентите в Япония бяха отменени заради
Коментари Харесай

Роботи заменят студенти на дипломирането им заради пандемията

Церемониите по дипломирането на студентите в Япония бяха анулирани поради пандемията от ковид , само че младежите от токийски университет изпратиха роботи аватари да получат дипломите им, заяви Ройтерс.

Роботите " Нюми " на производителя АНА (ANA Holdings), бяха облечени в тоги за церемонията в университета Би Би Ти (Business Breakthrough) в Токио. Лицата им са таблети , които посочваха лицата на абитуриентите, които си стояха изолирани по домевете и направляваха роботите отдалечено посредством преносимите компютри си.

Роботите се подредиха на опашка на подиума, с цел да получат дипломите. Под аплодисментите на чиновници и преподаватели, ректорът на университета Кеничи Омае поставяше дипломите върху подложка, инсталирана върху торса на роботите.

" Това е извънредно ново прекарване - да получа документ на обществено място, до момента в който съм си вкъщи ", сподели посредством компютърния си аватар Казуки Тамура при приемането на документа за магистърската си степен.

Университетът се надява опитът им да бъде последван и от други образователни заведения, които търсят способи да заобикалят всеобщите събирания. Те въпреки всичко съблюдаваха условията за изолираност и церемонията се организира единствено за четирима абитуриенти надлежно с четири робота.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР