Централният украински град Криви рог е заплашен от наводнение, след

...
Централният украински град Криви рог е заплашен от наводнение, след
Коментари Харесай

След руски удар по язовир: Евакуират родния град на Зеленски заради заплаха от наводнение

Централният украински град Криви рог е застрашен от наводняване, откакто съветски удар повреди уреди за задържане и за разпределение на вода и докара до преливане на река Ингулец, заяви украинското президентство, представено от Франс прес.
" В точката на удара следим воден поток от 100 м3 в секунда, което съставлява огромен размер. Нивото на водата на Ингулец се трансформира на всеки час ", съобщи заместник-ръководителят на президентската администрация Кирило Тимошенко.
Според него центърът и различен квартал на този град с 600 000 поданици са " застрашени от наводняване ".
" Това е предизвикателство за всички нас, само че обстановката е под надзор. Всички служби са включени, с цел да се отстрани опасността допустимо най-бързо ", добави той в Телеграм.
Украинският президент Володимир Зеленски, който е родом от града, заяви по-рано за съветски удар, ориентиран против инфраструктура, обвързвана със задържането и разпределението на вода, който не е предизвикал жертви. " Опит за наводняване на Криви рог ", съобщи той.
Губернаторът на района Валентин Резниченко от своя страна съобщи, че седем съветски ракети Х-22, изстреляни от аероплан, са нанесли съществени вреди на инфраструктурата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР