Централната избирателна комисия в Испания глоби говорителят на испанското правителство

...
Централната избирателна комисия в Испания глоби говорителят на испанското правителство
Коментари Харесай

Глобиха испански министър за предизборна агитация

Централната изборна комисия в Испания санкции представителят на испанското държавно управление Изабел Родригес за " корист със служебно състояние ". Това оповестиха локални медии.

Решението идва 11 седмици след последните локални избори в страната.

Родригес е санкционирана с 4700 евро. Според ЦИК в навечерието на локалните избори, които се организираха на 28 май тази година, тя е употребила служебното си състояние, с цел да пропагандира в интерес на ръководещата Испанска социалистическа работническа партия.

На конференции след Министерския съвет Изабел Родригес е употребила трибуната и е отправила апел за гласоподаване за ръководещата партия. Според Централната изборна комисия, по този начин тя е нарушила член 151, точка 1 от Избирателния закон и с държанието си не е спазила правилата на " неутралитет " и " тъждество ", които " всички държавни управляващи би трябвало да съблюдават по време на изборния развой ".

Родригес бе определена за представител на държавното управление и министър на териториалната политика на 10 юли 2021 година при промяната на 7 от министрите в кабинета на Санчес.
 Социалистите втори в Испания, само че с повече шансове за ръководство
Социалистите втори в Испания, само че с повече шансове за ръководство

Интригата е в третата политическа мощ и нейното желание за коалиция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР