Централната избирателна комисия (ЦИК) закри звеното си Информационно и комуникационно

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) закри звеното си Информационно и комуникационно
Коментари Харесай

Заради липса на кандидати: ЦИК закри едно звено, отвори друго

Централната изборна комисия (ЦИК) закри звеното си " Информационно и информационно обезпечаване ", в което от 7 щатни бройки е заета единствено една макар извършените състезания, съобщи БНР.
За сметка на това се открива ново звено " Технологии за гласоподаване ". То ще се занимава с изключение на с организацията на машинния избор и с въвеждането на електронно отдалечено гласоподаване, изясни ръководителя на ЦИК Камелия Нейкова.
" За 2021 година заради липса на длъжности със характерна професионална подготвеност при подготовката и провеждането на машинното гласоподаване, за Комисията редовно възникваше нужда от подписване на цивилен контракти с външни специалисти с експертиза в тази област. Включително и изборите, които ще бъдат създадени на 2 октомври, Централната изборна комисия употребява услугите на специалисти, които са софтуерни експерти ".
Новото звено " Технологии за гласоподаване " ще е отговорно и за осведомителната сигурност на ЦИК, 7 ще са щатните бройки, в това число систематичен проектант, разработчик програмен продукт, програмист аналитик.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР