Централната избирателна комисия разреши видеоизлъчване и видеозаснемане в реално време

...
Централната избирателна комисия разреши видеоизлъчване и видеозаснемане в реално време
Коментари Харесай

Заснемане и излъчване от секции при отчитане на вота е разрешено от ЦИК

Централната изборна комисия позволи видеоизлъчване и видеозаснемане в действително време в изборни пространства на изборни секции, при отчитане на резултатите от вота , оповестява БНР.

Това ще е допустимо след края на изборния ден, при обявявано привършване на гласуването , като не се позволява снимане на изборни описи.
 Хеш код от 64 знака пази машините от хакери
Хеш код от 64 знака пази машините от хакери

Цветозар Томов: Не се постанова броенето на разписките, в случай че не сме туземци

Излъчване и снимане в действително време обгръща дейностите на Секционната изборна комисия при определяне на резултатите от гласуването, процесът на преброяване на хартиени бюлетини в изборни секции, в които е гласувано с хартиени бюлетини, както и процесът на сформиране и попълване на секционния протокол с резултатите от гласуването в изборната секция.

ЦИК взема решение на съображение на текстове от Изборния кодекс , съгласно които при отварянето на изборните кутии и при определяне на резултатите от гласуването в изборното помещение, може да участват претенденти, покровители и представители на партии, обединения и инициативни комитети, наблюдаващи , по един регистриран анкетьор от записана социологическа организация и представители на средствата за всеобщо осведомление.

Пряка видимост може да се обезпечи в това число посредством видеозаснемане или видеоизлъчване при съблюдаване условията за отбрана на персоналните данни при броене на гласовете. Осигурява им се и директна видимост при приемането и инспекцията на протоколите на СИК, както и прехвърлянето на данните от записващото техническо устройство в РИК.
 Само ЦИК може да взема решение дали да се мине на хартиени бюлетини
Само ЦИК може да взема решение дали да се мине на хартиени бюлетини

Уверяват, че в машинния протокол няма да има грешка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР