Централната банка на Ямайка празнува икономическото развитие на страната с

...
Централната банка на Ямайка празнува икономическото развитие на страната с
Коментари Харесай

Ямайската централна банка празнува ниската инфлация с реге видео

Централната банка на Ямайка чества икономическото развиване на страната с реге видео, в което изяснява на жителите потребността от постоянна инфлация.

Видеото е следващото, с което институцията се пробва да изясни своята политика на понятен език. В кадър е суперзвездата в регето Таръс Райли, който споделя, че " инфлацията е като робството - би трябвало да се отървем от нея ". " Искаме инфлацията да е ниска, с цел да можем да планираме и просперираме. Но в случай че падне прекомерно ниско, не можем да растем ", пее той.

И добавя, че ниската инфлация за стопанската система е като бас линията за регето.

През последните години централната банка в действителност съумя да помогне за съживяването на ямайската стопанска система, написа AP. През април инфлацията бе 4% на годишна база, а през май - 4,8%, като задачата е сред 4 и 6%. Правителството съумя да понижи задълженията си от 150% от Брутният вътрешен продукт преди 7 години до под 100% тази година, а безработицата падна до невиждани в страната равнища от 8%.

През последните 18 тримесечия стопанската система пораства - само че прекомерно постепенно. За цялата 2018 година експанзията е 1,9 %, като критиците показват като съществени аргументи престъпността и остарялата инфраструктура.

Може да видите последното видео долу, а това от декември 2018 година - тук.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР