Центърът за творческо обучение активно работи в областта на образователната

...
Центърът за творческо обучение активно работи в областта на образователната
Коментари Харесай

Център за творческо обучение ще представи в Габрово образователните решения от LEGO® Education

Центърът за креативно образование интензивно работи в региона на просветителната промяна за положителна смяна в българската просветителна среда посредством внедряване на персонализирани софтуерни решения за просветителни институции, авторски образования за учители и юношески действия.

В тази връзка на 7 февруари Община Габрово ще бъде хазаин на среща, по време на която Центърът ще показа опциите на тяхната платформа и създадените новаторски решения.

Събитието ще е в Ритуалната зала на Община Габрово и ще е разграничено в две посоки -за детските градини от10:00 до 12:00 ч.и за учебните заведения от 13:30 до 15:30 ч. Изисква се предварителна регистрация.

В взаимозависимост от аудиторията вниманието ще бъде ориентирано към социално-емоционално обучение и STEM за предучилищното обучение и просветителна роботика и STEM за учебното обучение.

В програмата на презентацията са включени тематики като облекчение на административните процеси посредством потребление на облачни технологии; учебно заведение в облака и ресурси; професионално развиване на учебните екипи; цифрови технологии за междинното образование; работещи нововъведения в предучилищното обучение, с присъединяване на Център за креативно обучение; решенията на LEGOⓇ Education за ранно обучение, както и за начално, главно и приблизително обучение включително и положителни практики от страната и други

Какво съставлява LEGO® Education?

Образователните решения от LEGO® Education се концентрират върху методите " учене посредством игра " и " учене посредством правене ", като дават нов образ на ученето и предефинират Играта.

Комплектите способстват за развиването на уменията на 21 век и приготвят децата за специалностите на бъдещето. Решенията се концентрират върху разнообразни просветителни потребности и STEM дисциплини, развиват основни пълномощия за всеки учебен стадий и построяват междупредметни връзки, което води до по-лесно прекосяване към планово - основано образование.

LEGO® Education решенията развиват у учениците умения и пълномощия за:

Критично мислене, работа в екип, планово основано образование, създаване на убеденост

Развиване на базови умения в програмирането

Ангажиране на учениците с просвета, разглеждане на STEAM дисциплините и ролята им в действителния живот, междупредметни връзки

Подготовка на учениците за идната степен в образованието им и за професионалното им развиване в провокациите на бъдещето.

Надграждане на умения в програмирането в Scratch-базирана среда и опция за програмиране с Python

Ангажиране на учениците в науката; разглеждане на STEAM дисциплините, ролята им в действителния живот; събиране, култивиране и шерване на информация; работа с променливи; облачни технологии; дизайн и конструиране по задание.

Проектиране и конструиране на програмируеми роботи, с чиято помощ се проучват и позволяват STEAM проблеми;

Работа с и схващане на правила на деяние на устройства приемащи и обработващи информация;

Формулиране и инспекция на хипотези.

Повече информация по тематиката може да откриете на:

Home (cct.bg)

Идеи за просветителни нововъведения (cct.bg)

Използвано изображение отhttps://creativekids.cct.bg/
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР