Центърът ще струва 101,6 млн. евроДатският парламент одобри Бюджет 2019,

...
Центърът ще струва 101,6 млн. евроДатският парламент одобри Бюджет 2019,
Коментари Харесай

Дания създава остров затвор за чужденци

Центърът ще коства 101,6 млн. евро


Датският парламент утвърди Бюджет 2019, в това число дотации за предложение нарушителите от задграничен генезис да бъдат изпращани да излежават присъди на дребен остров, съобщи Ройтерс.

Ръководеното от дясноцентристката партия “Венстре ” държавно управление има намерение да изпрати на дребния остров Линдхолм до 100 нарушители, чиято присъда за депортация не може да бъде осъществена поради риск от мъчения или екзекуция в родните им страни.

Центърът за наказани за убийства, изнасилвания и по-леки закононарушения ще бъде основан през 2021 година и ще коства 101,6 млн. евро. Сега задграничните нарушители се държат в център в Ютланд, само че локални поданици се оплакват от това.

В момента островът с повърхност към 30 декара се употребява като лаборатория и крематориум от учени, които изследват свински грип, бяс и други заразни болести. Един от фериботите, които плават до Линдхолм, даже е кръстен “Вирус ”.

Планът бе остро неодобрен от висшия комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида Мишел Бачелет и е считан от мнозина за знак на втвърдяващата се позиция на Копенхаген към миграцията.

“Хората считат, че това не е решение на действителните проблеми ”, споделя Микаел Смед, кмет на община Вордингборг, в която е ситуиран островът.

Решението идва дни след въвеждането на наложителна ясла за деца от гета в Дания, които са обитаеми най-вече с имигранти.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР