Център за временно настаняване на останали без подслон, за изпаднали

...
Център за временно настаняване на останали без подслон, за изпаднали
Коментари Харесай

В Димитровград отвориха първият временен приют за бездомни в...

Център за краткотрайно настаняване на останали без заслон, за изпаднали в потребност и жертви на трафик бе открит през днешния ден в Димитровград.Приютът е в изцяло обновената и ремонтирана постройка, която в миналото беше общежитие на Техникума по индустриална химия в града.Преди години постройката бе опустошена от пожар, след което остана дълго време неизползваема.



Центърът за краткотрайно настаняване е първият подобен в района.Той бе построен по план за 626 769 лева От тях 537 753 лева са пари от Европейския съюз, а останалата част са от национално съфинансиране.Изцяло са сменени покривът, подовите настилки, актуализирани са дограмите, електрическата и ВиК инсталациите. Освен изцяло оборудваните стаи за жителите, има също кухня, столова, приемна и медицински кабинент Капацитетът за консуматори е за 20 индивида. Две от стаите са на първия етаж, останалите осем - на втория.максималният престой за всеки настанен е до 3 месеца.

" Положена беше доста работа за 8 години, с цел да го има този център. И Димитровград, и районът ни имаха потребност от него ", показа кметът Иво Димов преди да плисне менчето с вода при откриването на Центъра. Преди това архиерейският наместник отец Георги Тодев отслужи водосвет.

" Адмирации за екипа, работил по реализирането на плана. Община Димитровград за следващ път, че е обществено отговорно ", сподели зам.-областният шеф Виолета Желева.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР