Цените на стоките и услугите в България ще бъдат в

...
Цените на стоките и услугите в България ще бъдат в
Коментари Харесай

Само месец ще се плаща в лева и евро при влизането на България в Еврозоната

Цените на стоките и услугите в България ще бъдат в левове и в евро 5 месеца преди формалния старт на новата валута и 1 година по-късно. С двете валути обаче ще може да се заплаща единствено месец след влизането ни в Еврозцоната. Това заяви служебният финансов министър Асен Василев при представянето на, който е пуснат за публично разискване на държавния портал - strategy.bg в понеделник.

Едновременните цени и в евро и в лв. целят потребителите да могат да управляват търговците, че не надуват цените във времето, в което тече промяната на валутата. Директният надзор върху ценообразуването ще се прави от Министерство на стопанската система и от Комисията за отбрана на потребителите, които ще слагат стикер “Честен търговец” за правилно отразени цени в двете валути.

Само месец ще може да се заплаща и с двете валути, с цел да не се натоварват ненужно компаниите и да водят двойно счетоводство, изясни Василев. Няма проблем обаче след този месец да си промените левовете, в случай че са ви останали, в комерсиалните банки за евро, добави той.

" Двойно послание в комерсиалната мрежа е един месец и повода за това е, че в случай че го създадем за шест месеца, ще би трябвало да се води двойно счетоводство от безусловно всички, като се стартира от баничарниците и така нататък, което ще бъде лудница и за Национална агенция за приходите и за баничарниците ", даде изразителен образец министър Василев.

В края на предходната седмица служебното държавно управление дружно с Българска народна банка Конкретната дата бе записана публично седмици преди края на мандата на кабинета " Борисов 3 ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР