Цените на петрола се стабилизират в четвъртък сутринта след вчерашния

...
Цените на петрола се стабилизират в четвъртък сутринта след вчерашния
Коментари Харесай

Цената на петрола се стабилизира след вчерашния спад

Цените на петрола се стабилизират в четвъртък сутринта след вчерашния спада заради данните за доста нарастване на запасите в Съединени американски щати. Както и поради сигналите, че Федералния запас към момента не е приключил цикъла на стягане на паричната политика, макар паузата в покачването на лихвените проценти на съвещанието през юни.

Американската централна банка резервира лихвения % в диапазона от 5-5,25% годишно след двудневното съвещание, завършило в сряда. Средните прогнози на шефовете на Фед допускат базова лихвена ставка от 5,6% до края на 2023 година и 4,6% до края на 2024 година.

Цената на августовските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures към 9:14 часа българско време е $73,80 за барел, което е с $0,60 повече от затваряне на миналата сесия. В сряда тези контракти поевтиняха с $1,09 (1,5%) до $73,2 за барел.

В същото време юлските фючърси за американския пример WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) нарастват с $0,48, до $68,75 за барел. В резултат на миналата сесия цената на тези контрактите се намали с $1,15 (1,7%) до $68,27 за барел.

Натискът върху пазара, подбуден от увеличението на запасите, се изостря от рисковете от намаляване на търсенето вследствие на политиката на Фед, сподели анализатор в Mizuho Bank Ltd. Вишну Варатан, представен от Market Watch.

Търговските запаси от нефт в Съединени американски щати са се нараснали със 7,92 милиона барела предходната седмица до 467,12 милиона, заяви министерството на енергетиката в сряда. Стоковите ресурси от бензин са нарастнали с 2,11 млн. барела, а на дестилати - с 2,12 млн. барела.

Запасите в терминала в Кушинг, където се съхранява търгувания от Nymex нефт, се покачиха с 1,5 милиона барела предходната седмица до двегодишен връх.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР