Цените на петрола се повишиха в ранната търговия във вторник,

...
Цените на петрола се повишиха в ранната търговия във вторник,
Коментари Харесай

Петролът поскъпна след разхлабване на COVID мерките в Шанхай

Цените на петрола се покачиха в ранната търговия във вторник, защото опасенията от спад на търсенето в Китай отслабнаха, откакто управляващите в Шанхай разхлабиха някои ограничаващи ограничения, свързани с COVID-19, а ОПЕК предизвести, че няма да може да усили добива си задоволително, с цел да компенсира изгубените съветски доставки.

Към 8:45 часа българско време сортът Брент нарастна с 1,95 $, или 1,98%, до 10-,4 $ за барел, до момента в който цената на американския лек недопечен нефт WTI се увеличи с 2,05 $, или 2,17%, до 96,34 $ за барел. И двата сорта поевтиняха с към 4% в понеделник.

Властите в Шанхай обявиха в понеделник, че повече от 7 000 жилищни единици са били класифицирани като региони с по-нисък риск, откакто там не са докладвали нови инфекции в продължение на 14 дни. В резултат регионите към тях могат да бъдат отворени.

„ Пазарните настроения са неуверени, както във връзка с предлагането, по този начин и на търсенето “, сподели Вандана Хари, създател на Vanda Insights.

Частичното облекчение на локдауна в Шанхай отстрани част от натиска върху търсенето на нефт в Китай.

Междувременно Европейският съюз изготвя оферти за петролно ембарго на против Русия поради нахлуването й в Украйна, обявиха в понеделник някои външни министри от блока. В момента обаче няма съглашение сред страните от Европейски Съюз за ембарго на вноса на нефт от Русия,.

„ Петролният пазар към момента е уязвим от огромен потрес, в случай че съветската енергетика бъде глобена. Този риск остава на масата “, написа Едуард Моя, старши пазарен анализатор в OANDA.

Възходът на петролните пазари във вторник е резултат и от предизвестието на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК), че към 7 милиона барела дневно съветски нефт и могат да бъдат изгубени заради наказания. От ОПЕК са безапелационни, че не е допустимо тези количества да бъдат обезщетени.

Предварително изследване на Ройтерс сподели, че запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати евентуално са се повишили с 1,4 милиона барела през седмицата до 8 април, откакто в продължение на три поредни седмици бе регистриран спад.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР