Цените на петрола се повишиха с повече от 1% в

...
Цените на петрола се повишиха с повече от 1% в
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишиха на фона на спад на запасите в САЩ

Цените на петрола се покачиха с повече от 1% в раната търговия в сряда на фона на данните за спад на запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати, което допуска, че търсенето се задържа устойчиво макар внезапното повишение на лихвените проценти, което забавя световния напредък, съобщи Ройтерс.

Към 9:00 часа българско време сортът Брент нарастна с 0,99 $, или 1,05%, до 95,64 $ за барел. Цената на американския лек недопечен нефт WTI се увеличи с 1,10 $, или 1,245, до 89,47 $ за барел. Двата сорта поевтиняха с към 2% миналата есия на фона на по-слабия щатски $, откакто.

Като знак за стабилизиране на търсенето бяха признати данните на Американския петролен институт, които демонстрираха, че запасите от недопечен нефт са се намалили с към 6,5 млн. барела през седмицата, завършила на 28 октомври. Осем анализатори, интервюирани от Ройтерс, чакаха запасите да набъбнат с 400 хиляди барела.

В същото време запасите от бензин понижиха с 2,6 млн. барела, до момента в който прогнозата на анализаторите бе за спад от 1,4 млн. барела.

„ Освен по-голият от предстоящото спад на запасите в Съединени американски щати, оптимизмът от непотвърдените вести за преустановяване на политиката за нулев Коронавирус в Китай поддържаха възходящия подтик на петрола “, сподели анализаторът на CMC Markets Тина Тенг.

Зелените пари се намалиха от съвсем едноседмичен връх по отношение на главните съперници, защото търговците са внимателни преди идното решение на Федералния запас за лихвения % в сряда.

„ Отслабеният щатски $ в днешната азиатска сесия преди решаващото решение за лихвения % на Фед на следващия ден също поддържа цените “, добави Тенг.

По-слабият $ прави петрола по-евтин за притежателите на други валути и нормално отразява по-големия инвеститорски вкус за рискови активи.

Политиката на Китай за нулево разпространяване на Коронавирус е основен фактор за задържането на цените на петрола, защото многократните локдауни забавиха растежа и понижиха търсенето на нефт във втората по величина стопанска система в света.

Потенциалното ембаргото на Европейския съюз върху съветския нефт, внасян по море, което би трябвало да влезе в действие на 5 декември, също може да тласне цените нагоре. Забраната ще бъде последвана от прекъсване на вноса на петролни артикули през февруари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР