Цените на петрола се повишават в петък сутринта и завършват

...
Цените на петрола се повишават в петък сутринта и завършват
Коментари Харесай

Петролът поскъпва: Спад на запасите в САЩ, очаква се намаляване на добива в Русия

Цените на петрола се покачват в петък сутринта и приключват на позитивна територия за втора поредна седмица на фона на намаляващите ресурси в Съединени американски щати и усъвършенстваните вероятности за търсенето заради облекчаването на коронавирус рестриктивните мерки в Китай.

Пазарът е подсилен и от упованията за понижаване на производството на Русия след въвеждането от западните страни на таван на цените на изнасяния нефт. Добивът на нефт в Руската федерация при започване на идната година може да бъде понижен с 500-700 хиляди барела дневно заради въвеждането на механизма за ограничение на цената от страните от Европейски Съюз, сподели вицепремиерът Александър Новак в изявление за телевизия Русия 24 канал

Към 9:12 часа българско време цената на февруарските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures е 81,53 $ за барел, което е с 0,55 $ по-скъпо от края на миналата сесия. В резултат на търговията в четвъртък тези договори поевтиняха с $1,22 (1,5%) до $80,98 за барел.

Февруарските фючърси за американвския пример WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време поскъпнаха с $0,92, до $78,41 за барел. До затваряне на вчерашната търговия цената на тези договори падна с $0,8 (1%) до $77,49 за барел.

Търговската интензивност на пазара на нефт спадна внезапно преди празниците, което усилва неговата ценова волатилност, отбелязва Bloomberg.

" Търговците наподобява са подготвени за празниците ", сподели Ед Моя, основен анализатор на петролния пазар в Oanda.

Участниците на пазара наблюдават и новините от Съединени американски щати, където добивът на природен газ понижава заради сложни метеорологични условия в основни индустриални райони, които бяха обхванати от снежна стихия. Производството на газ в Съединени американски щати падна до по-малко от 96 милиарда кубически фута в четвъртък, в съпоставяне със 100 милиарда фута в сряда, осведоми Bloomberg.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР