Цените на петрола се повишават рано днес на фона на

...
Цените на петрола се повишават рано днес на фона на
Коментари Харесай

Петролът продължава да поскъпва преди срещата на ОПЕК+

Цените на петрола се покачват рано през днешния ден на фона на признаците за закъснение на инфлацията в Съединени американски щати, което понижава опасенията страховете на анализаторите, че най-големият консуматор на нефт в света може да се изправи пред криза заради по-нататъшни покачвания на лихвените проценти, а по-слабият $ поддържа прочут интерес към покупките на петрол, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Фючърсите на петрола от Северно море Брент набъбнаха с 32 цента, или 0,4 на 100, до 85,78 $ за барел в 06:07 българско време.

Цената на американският лек недопечен петрол  се увеличи с 42 цента, или 0,5 на 100, до 79,29 $ за барел. И двата договора се покачиха за втори ден, откакто през вчерашния ден набъбнаха с към 1 на 100.

Всички погледи ще бъдат ориентирани към днешната среща на Организацията на страните експортьорки на нефт и съдружниците, в това число Русия, известна като ОПЕК+, където производителите се чака да одобрят настоящите си цели за произвеждане, контрактувани през ноември.

Добивът на нефт на ОПЕК спадна през януари, защото износът на Ирак спадна, а добивът на Нигерия не се възвърне, като 10-те членки на ОПЕК изпомпват 920 000 барела дневно под целевите размери на групата, откри изследване на Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР