Цените на петрола от световните референтни марки продължават да се

...
Цените на петрола от световните референтни марки продължават да се
Коментари Харесай

Петролът поевтинява: Ще се отрази ли попълването на резерва на САЩ върху цената

Цените на петрола от международните референтни марки не престават да се намаляват в сряда сутринта след края на предходната сесия, която мина " на алено ".

Към 9:15 часа българско време юлските фючърси за европейския пример Brent на лондонската борса ICE Futures поевтиняха с $0,44, до $74,47 за барел. Във вторник цената на този вид падна с $0,32 - до $74,91 за барел.

Цената на юнските фючърси за американския нефт WTI към същия миг борсата NYMEX е по-ниска с $0,56 - $70,30 за барел. По време на предходната сесия тези договори поевтиняха с $0,25 (0,4%) до $70,86 за барел.

Пазарните участници чакат данни за стоковите запасите от горива в Съединени американски щати за седмицата, завършила на 12 май, и предвиждат понижение на петрола с 0,9 -1,3 милиона барела. Министерството на енергетиката ще разгласява публична статистика по-късно в сряда. Търговските запаси от суровината се нараснали с към 3,7 милиона барела, съгласно данните на Американския петролен институт (API).

По-рано министърът на енергетиката на Съединени американски щати Дженифър Гранхолм разгласи желанието на страната да стартира попълването на стратегическия петролен запас (SPR) идващия месец. Според Фил Флин, анализатор в Price Futures Group, сходен ход евентуално ще консолидира поддръжката за котировки от 70 $ за барел WTI, целевата цена за Съединените щати.

В допълнение, с попълването на стратегическите резрви Съединени американски щати ще се опитат да " успокои " Саудитска Арабия, която явно е била недоволна от неналичието на покупателна интензивност от Вашингтон в миг, когато " всеобщото приключване на средства от банкови депозити й даде този късмет ", сподели Флин.

Освен това вложителите остават внимателни, до момента в който чакат развиването на договарянията за тавана на дълга на Съединени американски щати, защото министърът на финансите Джанет Йелън повтори предизвестието си, че държавното управление би трябвало неотложно да увеличи лимита, с цел да избегне възможен банкрут през юни. Междувременно Международната организация по енергетика увеличи прогнозата си за световното търсене на нефт с 200 000 барела дневно и съобщи, че чака по-строги пазарни условия през втората половина на годината, написа Тrading Еconomics.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР