Цените на френските замъци са се понижили, тъй като кризата

...
Цените на френските замъци са се понижили, тъй като кризата
Коментари Харесай

Стойността на френските замъци се срива: Le Figaro

Цените на френските крепости са се намалили, защото рецесията на пазара на недвижими парцели продължава да го визира, заяви Le Figaro.

През последната година цената на замъците е намаляла с 20-25%, до момента в който цената на обичайните жилищни парцели е спаднала с 5-10%, показва изданието.

Франция е изправена пред рецесия в бранша на недвижимите парцели, като продажбите са намалели с към 15 % спрямо предходната година. Строителството на жилища е спаднало до равнища, невиждани от 2010 година насам, защото купувачите се сблъскват с непостижими ипотечни разноски, настояват специалисти от сектора.

Въпреки престижа си, френските крепости, които наброяват към 40 000 души, не са ваксинирани против разтърсванията, споделя изданието.

Някои притежатели считат, че сходно на парцелите, ситуирани на брега на морето, или на изключителните парцели в града, замъците ще последват инфлационната наклонност. Така се не помни, че пазарът на крепости е по-малко ликвиден ", изяснява Оливие дьо Шабо-Трамекур, президент на Groupe Mercure.

Неговата компания е продала повече от 100 шата през 2022 година на междинна цена от 880 000 евро (около 990 000 долара). Понастоящем се продават едвам 3% от всички френски шата, съгласно изданието.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР