Цените на ел. енергията и на природния газ удариха цяла

...
Цените на ел. енергията и на природния газ удариха цяла
Коментари Харесай

ЕС е изправен пред енергиен колапс заради грешни политики

Цените на ел. силата и на природния газ удариха цяла Европа. Според енергийния специалист Димитър Иванов ние сме изправени не пред енергийна рецесия, а пред енергиен колапс, пред  неща които не можем да си представим. 
" Лошата европейска политика в енергетиката ще докара до земетресения в цяла Европа, само че в България ще е трагично поради икономическата обстановка и ниските приходи на хората. Към ценовия потрес би трябвало да прибавим и упованията на метеоролозите за по- продължителна и студена зима ", разяснява пред Радио Пловдив Иванов.

Това е една ужасна деградирала европейска политика от най-малко 2 десетилетия. Зелената договорка е единствено един от нейните аспектите, счита той. По думите му, това, което се случва с цените на газа е невиждано. Между 900 и 1000 $ за 1000 кубически метра е спотовата цена. Това е нечувано. Трудно може да се изясни за какво се стига до това, акцентира специалистът. 

Според него следва нещо, което е извънредно трагично, само че държавното управление не приказва, няма и ограничения. Причините, съгласно него, са дълбоки и мъчно могат да бъдат обяснени в един диалог. 

" Поскъпването на тока не трябва да води до рестарт на въглишните цеентрали и атомната сила. Положението е сериозно и би трябвало да се вземат извънсистемни ограничения. Правителството нищо не прави. Това, което следва в Европа води до злополука на енергетиката, тъй като цените ще скочат още.  Това е незаконна политика, която е наложена. Всичко е плод на извънредно неправилна европейска политика, а може би и корумпирана ", разяснява Димитър Иванов.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР