Цените на двата основни сорта петрол в сряда, 31 май

...
Цените на двата основни сорта петрол в сряда, 31 май
Коментари Харесай

Цените на петрола продължават да се понижават след спада във вторник

Цените на двата съществени сорта нефт в сряда, 31 май не престават де се намаляват, откакто по време на търговията ден по-рано се върнаха на минимума за последния месец.

Участниците на пазара не престават да наблюдават обстановката с тавана на държавния дълг на Съединени американски щати. Днес се чака гласоподаване в Камарата на представителите по плана за съглашение, реализирано сред президента Джо Байдън и ръководителя на долната камара на Конгреса републиканецът Кевин Маккарти, след което документът следва да бъде прегледан от Сената.

Стойността на фючърсите за юли за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures тази заран спада до 73,35 $ за барел, което е с 0,19 $ или с 0,26% под цената на предходната сесия. Във вторник договорите за този вид поевтиняха с 3,53 $ или със забележителните 4,6 % до 73,54 $ за барел.

Цената на фючърсите за юли за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) спада с 0,24 $ или с 0,35% до 69,22 $ за барел. При затваряне на търговията във вторник цената на договорите за юли се намали с 3,21 $ или с 4,4 % до 69,46 $ за барел.

Пазарът прави оценка и макроикономическите данни от Китай. Публикуваните данни във връзка с показателя на мениджърите по покупки (PMI) в преработващата индустрия не оправдават прогнозата на анализаторите за равнище от 49,4 пункта, спадайки до 48,8 пункта от 49,2 пункта през април.

Слабата статистика, както показват от Trading Economics ускорява опасенията за закъснение на икономическия растеж в Китай, който е главен състезател на пазара на нефт.

Вниманието е ориентирано и към идното съвещание на ОПЕК, въпреки че не се чака решение за в допълнение понижаване на добива.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР