Цената на златото в понеделник сутрин леко се понижава, сочат

...
Цената на златото в понеделник сутрин леко се понижава, сочат
Коментари Харесай

Цената на златото спада, пазарите оценяват решенията на Фед и ЕЦБ

Цената на златото в понеделник заран леко се намалява, сочат данните от днешната търговия. Инвеститорите правят оценка събитията от миналата седмица и основно решенията на огромните централни банки.

Към 9:30 часа българско време цената на августовските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex се намалява с 3,40 $, или с 0,17%, до 1967,80 $ за тройунция.

На спот пазара жълтите кюлчета се продават по 1954,55 $ за тройунция, осведоми Тrading Еconomics.

Юлските фючърси за среброто в това време нарастват с 0,4% до 24,218 $ за унция.

Доларовият показател (обменният курс по отношение на кошница от валути на шест страни - съществени търговски сътрудници на САЩ) през днешния ден сутринта нараства с 0,06%, до 102,31 пункта.

Поскъпването на $ прави златото по-малко налично при покупка на този доблестен метал от притежателите на други валути.

Пазарите не престават да правят оценка значимите стопански събития от миналата седмица. Например, Федералната аварийна система на Съединени американски щати, след съвещанието, предстоящо резервира главния лихвен % на равнище от 5-5,25% годишно след цикъл от покачвания на 10 поредни съвещания. В същото време регулаторът призна, че ставката може да бъде още веднъж нараснала преди края на годината. Следващото съвещание на американския парично-кредитен регулатор ще се организира на 25-26 юли.

Освен това в четвъртък Европейската централна банка предстоящо увеличи главния си лихвен % с 25 базисни пункта до 4% от 3,75% годишно. А по-късно на конференция ръководителят на централната банка Кристин Лагард не изключи ново нарастване на лихвения % през юли.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР