Цената на биткойн се повиши до 13-месечен връх от над

...
Цената на биткойн се повиши до 13-месечен връх от над
Коментари Харесай

Гигантът BlackRock разпали крипто надеждите и биткойн скочи до 13-месечен връх

Цената на биткойн се увеличи до 13-месечен връх от над 31 500 $, поскъпвайки с 3,28% на фона на оптимизма измежду вложителите и новините, че колосът BlackRock – най-голямата световна компания за ръководство на активи – възнамерява да сътвори собствен борсов фонд върху криптовалутата.

Най-голямата криптовалута по пазарна капитализация доближи цена от 31 504 $ по-рано в четвъртък, което е най-високото ѝ ниво от 8 юни 2022 година По-късно обаче падна до малко под 30 200 (към 17:20 ч. българско време, по данни на CoinDesk), след по-добрите от предстоящото данни за работните места в Съединени американски щати ускориха терзанията на вложителите за посоката на лихвените проценти.

Биткойнът увеличи цената си с към 90% от началото на годината. Основна причина за последните растежите анализаторите намират в ходовете на няколко колоса в бранша на обичайните финанси за стартиране на спот ETF-и в Съединени американски щати, които поддържаха очакванията за увеличение на търсенето.

Nasdaq, в съдействие с BlackRock и водещата американска борса за криптовалути Coinbase, още веднъж показа предложение за пускане на ETF (борсово търгуван фонд), който наблюдава цената на Биткойн на спот пазара.

Ако получи утвърждение, този ETF ще бъде първият по рода си в Съединените щати, откакто по-рано регулаторните органи в страната нееднократно са отхвърляли или забавяли голям брой заявки за такива заради опасения по отношение на манипулирането на пазара, отбраната на вложителите и въпроси, свързани с попечителството.

Спот биткойн ETF се приема за крайъгълен камък за криптоиндустрията, защото ще съставлява метод за постигане до по-широк кръг от консуматори.
Цената на биткойна към този момент е на равнището отпреди колапса на криптохедж фонда Three Arrows Capital, който раздруса пазара и провокира поредност от банкрути в бранша предходната година.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР