ВАШИНГТОН (AP) — Колко добър трябва да бъде един алгоритъм,

...
ВАШИНГТОН (AP) — Колко добър трябва да бъде един алгоритъм,
Коментари Харесай

Ще замени ли изкуственият интелект лекарите, които разчитат рентгенови снимки, или просто ще ги направи по-добри от всякога?

ВАШИНГТОН (AP) — Колко добър би трябвало да бъде един логаритъм, с цел да поеме вашата работа?

Това е нов въпрос за доста служащи на фона на възхода на ChatGPT и други AI стратегии, които могат да водят диалози, да пишат истории и даже да генерират песни и изображения за секунди.

За лекари, които преглеждат сканиранията, с цел да открият рак и други болести AI обаче се обрисува от към десетилетие, защото от ден на ден логаритми дават обещание да подобрят точността, да ускорят работата и в някои случаи да поемат цели елементи от работата. Прогнозите варират от сюжети за края на света, в които AI изцяло замества радиолозите, до слънчево бъдеще, в което ги освобождава да се съсредоточат върху най-възнаграждаващите аспекти от работата си.

Това напрежение отразява по какъв начин AI се популяризира в здравните грижи. Отвъд самата технология, доста зависи от желанието на лекарите да слагат доверието си — и здравето на своите пациенти — в ръцете на все по-сложни логаритми, които малко на брой...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР