Цената на Биткойн отново се покачи над границата от $30,000

...
Цената на Биткойн отново се покачи над границата от $30,000
Коментари Харесай

80% скок на акциите на тази крипто компания – ето защо

Цената на Биткойн още веднъж се повиши над границата от $30,000 заради възходящото институционално приемане и позитивните пазарни настройки.

Това рали се отрази доста на Argo Blockchain (LSE: ARB), известна компания за рандеман на Биткойн , чиито акции означиха незабравим растеж от над 83% на Лондонската фондова борса през миналата седмица.

Към моментa на писане на публикацията акциите на Argo се търгуват на цена от £11.81, като означават лек спад от 1.58% за деня. През миналата седмица ARB нарастна с впечатляващите 83%, като усили пазарната си капитализация от £6.5 милиарда на близо £57 милиарда.

Междувременно акциите на Argo, листнати на Nasdaq в Съединени американски щати, също означиха доста нарастване от над 46% през този интервал, като на 23 юни затвориха на равнище от $1.61 за акция.

Този скок в цената на акциите на Argo се дължи на разнообразни фактори. На първо място, оперативната актуализация на компанията за май 2023 година разкри месечно нарастване от 16% на броя на добитите BTC токени, което сподели усъвършенствана оперативна успеваемост.

Освен това приходите от рандеман на Argo за май доближиха $4.75 милиона, което е с 14% повече по отношение на предходния месец.

Освен това неотдавнашният отскок на самия Биткойн се отрази позитивно върху цената на акциите на Argo. Няколко обичайни финансови компании неотдавна оповестиха проектите си да пуснат Биткойн борсово търгувани фондове (ETF), следвайки образеца на BlackRock, най-големия управител на активи в света.

Освен това стартирането на нова крипто борса, подкрепена от институционални вложители, доста усъвършенства пазарните настройки. В резултат на това Биткойн и други криптовалути доближиха нови месечни върхове.

Към момента на писане на публикацията Биткойн се търгува за $30,344, което бележи 13.5% нарастване за месеца и впечатляващ 82% скок от началото на годината.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР