Цената на Bitcoin достигна най-високата си стойност от 18 месеца

...
Цената на Bitcoin достигна най-високата си стойност от 18 месеца
Коментари Харесай

Bitcoin доближи $35 000 и надхвърли най-високата си цена от 18 месеца

Цената на Bitcoin доближи най-високата си стойност от 18 месеца насам след позитивните настроения по отношение на основаването на борсово търгуван фонд за биткойни.

Най-използваната криптовалута в света се търгува за 34 596,40 $, по данни на Coin Metrics, представени от CNBC.

Ether, втората по величина цифрова монета, също се увеличи до най-високата си стойност от август насам, съгласно данните на Coin Metrics.

" Истинският катализатор, който тласна Bitcoin над 34 000 $, беше ликвидацията на къси позиции за 167 млн. $, основно на офшорни тържища ", разяснява Райън Расмусен, анализатор в Bitwise Asset Management.

" Не мисля, че някой е очаквал равнището, което следим, и тези вложители, които са продавали Bitcoin на късо в диапазон над 33 000 $, сигурно усещат болката от тази изненада през днешния ден ", сподели още Расмусен.

Очакванията за основаване на ETF за Bitcoin набъбнаха, откакто съдът се произнесе в интерес на мениджъра на активи Grayscale в разногласието му с Комисията за скъпи бумаги и фондови тържища за превръщането на биткойн фонда Grayscale Bitcoin Trust в ETF, отбелязва CNBC.

Миналата седмица Комисията по скъпи бумаги и тържища отхвърли да апелира това решение в основен период, което породи очаквания, че в идващите няколко месеца може да бъде утвърден ETF, обвързван с Bitcoin.

Bitcoin ETF ще даде на вложителите метод да получат експозиция към придвижването на цените на криптовалутата без да я имат директно. Тя се смята за мощно волатилен актив, а ценовите й съмнения са непредсказуеми.

Големите финансови институции като BlackRock, Invesco, Fidelity и Grayscale упорстват за ETF и подадоха заявки за продажба на такива активи, представяйки ги като по-безопасни капиталови разновидности спрямо директните криптоинвестиции, известни със своя умозрителен темперамент и волатилност на цените.

Coinbase изрази убеденост, че американският борсово търгуван фонд за Bitcoin ще бъде утвърден от Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати.

Криптоиндустрията следи от близко сходни събития, откакто предходната година секторът беше замесен в кавги като банкрута на FTX и обвиняването на Terraform и нейния основен изпълнителен шеф До Куон през февруари за машинация на вложителите.

Цената на Bitcoin доближи исторически връх през ноември 2021 година, като цената й надвиши 65 000 $.

Година по-късно обаче цената се срина до към 16 000 $ предишния ноември. По същото време криптоборсата FTX на Сам Банкман-Фрид подаде молба за оповестяване в неплатежоспособност, напомня CNBC.

Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища (SEC) подхваща извънредно прецизни ограничения против криптoкомпаниите, като Coinbase и Ripple са въвлечени в правосъдни каузи със SEC, която ги упреква в нарушавания в законите за скъпите бумаги. С причини като липса на изясненост към крипторегламентите, фирмите в бранша заплашиха да изоставен страната в отговор на репресиите на SEC и да се ориентират към други географски местоположения, като европейските страни, напомня CNBC.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР