Целта на известния с благотворителните си инициативи 27-годишен русенец е

...
Целта на известния с благотворителните си инициативи 27-годишен русенец е
Коментари Харесай

Русенец ще преплува Черно море

Целта на известния с благотворителните си начинания 27-годишен русенец е да измине 1175 км от грузинския град Кобулети до Бургас това лято, което ще го направи първият българин, преплувал дистанцията. По време на плуването ще бъде осъществено първото по рода си проучване на подводното замърсяване във водоема. Ще се вземат проби за съществуване на микропластмаса, които ще бъдат оценени в лаборатория в България.

В края на 2017 година Теодор преплува 200 метра (за под 3 минути) в ледените води на езерото в лесопарк „ Липник ”. На идната година той сложи международен връх за преплуване на 10 километра с една ръка. Той показа България в шампионати по зимно плуване в Словения и Чехия, от които се върна с медали, а през 2021 преплува 181 км по р. Самара в Русия. Всяко от начинанията си той обвързва с благотворителни дела. Най-смелото му предпочитание е да се включи в маратона Оceans 7 и да стане първият българин, преплувал 7 протока в рисковите открити води на Световния океан, написа БНР. 
Нещо извънредно необичайно се случва в Черно море (ВИДЕО)
Водите на Черно море край курорта Евпатория, намиращ се на остров Крим, са придобили необикновен жълт цвят. Местен гражданин разгласява шокир...
Прочети повече
Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР