Целите пред Мустафа Карадайъ преди 8 г. бяха постигнати, сега

...
Целите пред Мустафа Карадайъ преди 8 г. бяха постигнати, сега
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Концепцията на Карадайъ фалира, а тази на Пеевски се реализира

" Целите пред Мустафа Карадайъ преди 8 година бяха реализирани, в този момент се приготвя присъединяване на Движение за права и свободи във властта, нещо което той не съумя да направи ", изясни политологът Димитър Ганев пред Българска национална телевизия. 

Според него той си е подал оставката близо месец преди да му изтече мандатът и нищо не е пречело да бъде оставен на този пост още малко.

" Но знаем, че напоследък той бе единствено официално ръководител, а Делян Пеевски артикулираше множеството позиции на партиите ", посочи Ганев. Според него повода е ориентацията на придвижването към властта. 

" Ако си спомняте, ден преди да се осъществя сглобката, Карадайъ сподели, че в случай че това стане, ще Движение за права и свободи ще излезе пред Народно събрание и няма да го разреши, а Пеевски съобщи, че ще я поддържат - уточни още политологът. - Едната идея банкрутира изцяло, а другата се осъществя. "  

Затова той счита, че сега цената на Движение за права и свободи е доста висока, освен поради конституционните промени, а и тъй като предстоят доста назначения, където се изисква болшинство от две трети.          
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР