„Целите на президента на САЩ Доналд Тръмп са да бъде

...
„Целите на президента на САЩ Доналд Тръмп са да бъде
Коментари Харесай

Соломон Паси: Тръмп иска Нобелова награда за мир, която вероятно ще сподели с Ким Чен-ун

„ Целите на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп са да бъде избран отново през 2020 г и да получи Нобелова премия за мир, която най-вероятно ще показа с Ким Чен-ун. Общата цел на двамата е „ аз ти давам всичко, в случай че ти ми дадеш всичко”, което в последна сметка ще се случи”. Това разяснява в предаването „ Тази сутрин” Соломон Паси.

„ Ако преди 11 години Европейски Съюз беше приел концепцията на България да бъде по-активен в договарянията със Северна Корея, имаше огромна възможност срещата сред Доналд Тръмп и Ким Чен-ун да е в София, а не в Сингапур.

България е единствената европейска страна, която има някакъв действителен принос за връзките на Северна Корея с останалия свят. През 2007 година сполучливата българска задача докара до доброволното сриване на кулата за охладителна вода на нуклеарната остановка в Йонбьон и това беше наш триумф, който за жалост Европейски Съюз не припозна”, изясни Паси.

„ Смятам, че ще бъде доста позитивно за страната ни идната среща сред двамата водачи да е в София”, добави дипломатът.
Срещата Тръмп-Ким: Приятелско здрависване, заявления и положителни послания (ОБЗОР) Двамата водачи се срещнаха в курорта Сентоса и демонстрираха взаимно доброжелателство и подготвеност за решение на проблемите
По думите му, севернокорейският водач има три съществени цели във връзка с политиката със Съединени американски щати.

„ Ким Чен-ун желае да се среща с Тръмп колкото се може по-често, по-възможност всеки месец. Дори изтече информация, че идващия месец възнамеряват среща в Пхенян. Втората цел на Ким е Северна Корея да подпише кротичък контракт със Съединени американски щати, а третата е Ким да остане доживотен водач на Северна Корея, което наподобява много възможно”, изясни Паси.
„ Ще имаме страхотни връзки “: Тръмп срещна Ким в Сингапур Двамата водачи договарят за нуклеарно разоръжаване

„ Този септември Ким Чен-ун ще посети Съединени американски щати за присъединяване на Общото заседание на Организация на обединените нации и това ще се случи за първи път с водач на Северна Корея”, акцентира още Паси.

Той разяснява и скандалното решение на американския президент да не подпише общата декларация, призната от водачите на Г-7 на последната им среща.

„ Тръмп им сподели, че има личен дневен ред, само че те му дадоха отговор, че ще наложат цени за производства, които се вършат в щати, които са подкрепили Тръмп на изборите, тъй че ще бъдат селекционирани”, изясни Паси.
Срещата на Г-7 в Канада завърши със скандал Много мнения в обществените мрежи фотоси от срещата

Дипломатът акцентира сполучливата роля на българското европредседателство за намирането на консенсус сред Гърция и Македония във връзка името на западната ни съседка .

„ Искам да поздравя особено българското европредседателство за проектоспоразумението, тъй като България имаше доста основна и катализираща роля за името на Македони”, съобщи Соломон Паси.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР