Трябва да се вземат спешни мерки за повишаване на доходите

...
Трябва да се вземат спешни мерки за повишаване на доходите
Коментари Харесай

Зайкова: От 2023-а битовите абонати трябва да купуват ток на борсови цени

Трябва да се вземат незабавни ограничения за повишение на приходите и подкрепяне на бизнеса в уславията на рецесия, разяснява финансовият анализатор Мика Зайкова. В предаването на Радио Варна " Позиция " тя разкритикува обявените ограничения за подкрепяне на семействата, пенсионерите и компаниите.

Първо би трябвало да бъдат подкрепени най-нуждаещите се, сподели Мика Зайкова и добави: " Предлагат по 25 стотинки отстъпка на литър гориво... Това е една необятна врата за злоупотреби, тъй като няма по какъв начин се управлява. Освен това за какво ще се прави отстъпка на всички - и на тези, които имат скъпи коли, и на тези, които карат 30-годишни коли? Ако коронавирус добавката от 60 лв. стане инфлационна добавка, това няма да усили чистите приходите на всеки пенсионер ".

Мика Зайкова   съобщи, че тригодишната бюджетна прогноза не планува увеличение на междинната работна заплата и въвеждане на необлагаем най-малко. Тя акцентира, че инфлацията е нас не е единствено привнесена, а е плод и на неправилни решения.

" Начинът, най-малко отчасти да се оправим с рецесията и хората да бъдат подкрепени, е обвързван с гладко повишение на приходите от пенсии и заплати. Трябва да има необлагаем най-малко, тъй като той освобождава паричен запас, без да се усилва заплатата. На първо място обаче би трябвало се подкрепи на бизнеса и най-много на дребните и междинни компании ", акцентира икономистът.

Мика Зайкова подсети, че Планът на възобновяване и резистентност планува от 2023 година битовите клиенти да купуват ток на борсови цени.

Снимка: Стоп кадър
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР