Трябва да се насочим към експертно правителство, в листите си

...
Трябва да се насочим към експертно правителство, в листите си
Коментари Харесай

Митева: Трябва да се насочим към експертно правителство, в листите си също търсим специалисти

Трябва да се насочим към експертно държавно управление, в листите си също търсим експерти. Това сподели Ива Митева от новата коалиция " Заедно “ в изявление за Агенция " Фокус “ за изборите и новия политически план.

" Достигнахме до такава точка на рецесия, в която няма ляво, няма дясно, няма център. Мисля, че всички би трябвало да вървим по веднъж и този път би трябвало да се споделя България. Затова линии ние няма да слагаме, а по-скоро те ще бъдат на ценностна основа. Линиите ще бъдат на идейна основа и на програмна основа. Виждате всекидневно, че проблемите са ужасно доста. Трябва да изкараме националните цели и ползи на напред във времето. Искам в действителност дейности, не желая законите да се вършат на парче, тъй като правейки ги на парче, това води лобизма след себе си. Искам да се седне тематика по тематика, по тематика – това го приказвам от две години, и да стартира да се преразглежда с всяка тематика, обаче със експертите в тази тематика, да се търсят същинските експерти и те да стартират да работят, тъй като те знаят проблемите “, посочи тя.

По думите й биха си сътрудничили с всички партии, с които изповядват общи цели и общи ползи, и България е над всичко. Митева обърна внимание, че в случай че ние още веднъж тръгнем да се разделяме, тъй като не се харесваме, тъй като не се обичаме, тъй като някой е споделил нещо неприятно на другия, още веднъж няма да стигнем до средата.

" Не знам дали описът " Магнитски “ ще повлияе на изборните резултати, само че ни демонстрира, че имаме дълбоки проблеми. Показва ни, че в действителност нямаме един наказан по високите етажи на властта, демонстрира ни, че още веднъж замитаме всичко под килима и ни демонстрира, че колкото и ремонти – четири ремонти сме създали в Конституцията за правосъдната система – нямаме никакво развиване и нямаме никакво усъвършенстване. Всеки път, след всяка корекция в Конституцията си спомнете по какъв начин ни потупваха в Брюксел и споделяха " Браво, това е желанието и това е погледът на Брюксел за вас, за вашето развиване, поздравяваме ви “ и след една-две години, още веднъж в идващия мониторингов отчет ни се удряше пестник и ни се споделяше " Отново затлачвате на едно и също място, нямате прогрес, нямате резистентност, нямате успеваемост, нямате отчетност на правосъдната система “. Аз от 2001 година се занимавам с тези проблеми, ето в този момент сме 2023 година – 22 години един и същи кръг, в който се въртим “, счита тя. 

На въпрос за какво са се разделили с " ИТН “ тя отговори, че е признателна на Слави Трифонов за това, че я е поканил в партията.

" Пожелавам триумф на тях и на всички участници в изборите и се надявам присъединяване да е равноправно и борбата да е почтена. Но знаете, когато стартират толкоз доста избори да се въртят, когато стартират да се вземат решения, не с всички, от които сме съгласни, може би се натрупва напрежение, което по един или различен метод би трябвало да бъде потушено. Може би ние избрахме това да бъде методът “, добави Митева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР