Трябва да се гарантира жизненият стандарт на хората, категоричен бе

...
Трябва да се гарантира жизненият стандарт на хората, категоричен бе
Коментари Харесай

Експерт: Ще има ли Довиждане на увеличението на пенсиите

Трябва да се подсигурява виталният стандарт на хората, безапелационен бе той, разяснявайки идното разискване на пакета от промени в данъчните закони и плана за държавен бюджет за 2024 година

Не е обикновено да има увеличение на минимална работна заплата от следващата година и по едно и също време да има предпоставки за повдигане на данъчната тежест. Кацарчев подсети, че съгласно статистиката 2/3 от семействата у нас са на прага на витален най-малко. Така той разяснява плануваното право на всеки две години общините да трансформират данъчните оценки, в случай че цените на парцелите са се вдигнали с над 10%. Оттам на всеки две години ще се подвига и данъкът, който е промил от данъчната оценка на недвижимите парцели.

От КТ „ Подкрепа " обявиха в своя позиция преди дни, че в пакета данъчни промени, импортирани от Министерския съвет в Народното събрание, има оферти, които не са обсъждани в Националния съвет за тристранно съдействие. От синдиката дадоха образец с текстове „ с които се основава опция за внезапно увеличение данъчната тежест върху семействата, което ще се отрази негативно върху виталния им стандарт ".

Навремето, като се вършиха данъчните промени във връзка с локалните налози и такси, всяко едно нещо беше съпроводено от действителен образец – какъв брой би коствало за дребен, междинен, огромен апартамент или за къща, до какво нарастване на данъчната тежест ще докара новото облагане, показва Кацарчев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР