„Трябва да се даде приоритет на пешеходното и велосипедно движение,

...
„Трябва да се даде приоритет на пешеходното и велосипедно движение,
Коментари Харесай

Зам.-председателят на транспортната комисия: Червена зона в София не стои на дневен ред

„ Трябва да се даде приоритет на пешеходното и велосипедно придвижване, а персоналните коли да останат на назад във времето. Трябва да обърнем пирамидата”. Това съобщи в предаването „ Лице в лице” зам.-председателя на комисията по превоз в Столичния общински съвет З

Относно терзанията на жители за въвеждането на т.н „ алена зона” в центъра на София, нейното по-високо почасово възнаграждение, Зарков изясни, че подобен план не стои на дневен ред. По думите му това е лист от 200 ограничения в проекта за устойчива подвижност, само че той засяга един небосвод от 15 година Тези ограничения оферират екологични и ефикасни способи за напредване, сходно на множеството европейски градове.
Няма да има " Червена зона " за паркиране в София, успокоиха от Столичната община Предложението е част от Плана за обезпечаване на устойчива градска подвижност, гласуван през днешния ден от Столичния общински съвет
Евентуалната алена зона планува понижаване на оторизации престой в централните градски елементи и по-високото му възнаграждение. Целта е да се олекоти трафикът в посока центъра на София. Експертът изясни, че всяка една от тези ограничения ще бъдат подложени на спор, както и на публично разискване при бъдещото ръководство на града.

Относно информацията, която касае ремонтите на новите трамваи по столичните линии, Зарков уточни, че в резултат на постоянни ПТП, един от методите да не се наруши придвижването на градския превоз е промяната на избрани елементи от един трамвай на различен.
Йорданка Фандъкова: Не обмисляме повишаване на синята зона в столицата „ Много сме надалеч от проблемите на Пекин, по-скоро страховете ни са огромни и с съображение ”, разяснява тя наболялата за столичани тематика с мръсния въздух
„ Далеч съм от мисълта, че сме разкостили някои от новите трамваи” Технически и инженерно е невероятно да се поставят елементи от един трамвай на различен. Това е едно публично внушение”, акцентира той.

По думите на Зарков има към 50 нови водачи, които са подали заявки за работа в публичния превоз. Това е вследствие на предните нараствания на заплатите. Предстои да се гласоподава тригодишен план, посредством който общото нарастване на шофьорските заплати да доближи до 60%.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР