Трябва да признаем, че често, когато става въпрос за Марс,

...
Трябва да признаем, че често, когато става въпрос за Марс,
Коментари Харесай

Откриха гръбнака: Странностите на Марс не спират

Трябва да признаем, че постоянно, когато става въпрос за Марс, нашето въображение се развихря. От известното лице, което се оказа брулен от вятъра рид , до наподобяващите на мечки кратери и всякаквите многочислените скали, видяни от марсоходите, които наподобяват на патици, цветя и какво ли още не е занимателно да виждаме всички тези познати неща, до момента в който не стане малко злокобно. Последният докладван обект изненадващо наподобява на гръбнак.

Even scientists did a double-take at this!
— IFLScience (@IFLScience)
Както постоянно в тези случаи, още в този момент ще подчертаем, че образуванието несъмнено не е гръбнак . Засега не е известно да съществуват кости или скелети, вкаменени на Марс. Отговор за това какво съставлява странният обект идва от доктор Натели Каброл. В „ Туитър “ тя изяснява, че това са остатъци от талази, които ерозирали в тази странна групировка.

„ За 20-те години, през които уча Марс, това е най-странната канара, която съм виждала. Нямам самообладание да получим микроскопско изображение на този... ами както и да решите да го наречете “, написа доктор Каброл в „ Туитър “. В работата си тя се е съсредоточила в проучване и изследване на античните езера на Марс , тъкмо като това, което Curiosity на НАСА изследва.

NASA's Curiosity Mars rover captures Martian morning and afternoon in a new ‘postcard’, using its black-and-white navigation cameras to capture panoramas at two times of day.

Occupay Mars
— Daniella Souza
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР