Трудно е да поддържате зъбите си чисти. Повечето вкусни храни

...
Трудно е да поддържате зъбите си чисти. Повечето вкусни храни
Коментари Харесай

Храните и напитките, от които зъбите ни пожълтяват

Трудно е да поддържате зъбите си чисти. Повечето вкусни храни са сладки или кисели, което значи, че те постепенно изяждат емайла на зъбите ви. Тогава други вкусни неща, като вино, доматен сос и цвекло, напряко унищожават цвета им с всевъзможни грозни петна.

В естествен ден стартирате с кафе, по-късно на обяд хапвате салатата си с балсамов оцет, пиете газирано, пушите цигара, вършиме къри за вечеря, ядете цвекло от консервата, по-късно се отпускате с алено вино. Това е най-хубавият метод да оцветите зъбите си.

11 -те храни, които най-вече оцветяват зъбите ви:

11. Балсамов оцет

Тъмните пигменти и лепкава консистенция ще оставят петна след себе си.

10. Соев сос

Действа по същия метод на цвета на зъбите ви.

9. Плодови сокове

Плодовият сок е леко кисел, което кара зъбите да станат по-податливи на оцветяване. Плодовите сокове също съдържат захар, която може да нахрани бактериите, причинявайки кариес, до момента в който оцветява зъбите ви.

8. Доматен сос

Той съдържа мощно оцветен цвят и също е кисел. Киселите храни могат да отслабят пласта на емайла на вашите зъби, което може да ги направи по-порести и от своя страна по-податливи на петна.

7. Пигментирани плодове, като къпини, боровинки и нар

Има разнообразни плодове, които имат тъмни пигменти и елементарно могат да оцветят зъбите ви. Къпините, боровинките и наровете имат лилави и червени пигменти, които могат да оставят петна по зъбите ви.

6. Цвекло

То има изключително мощен пигмент и ще оцвети зъбите ви в алено или оранжево.

5. Газирани питиета

Киселата природа на газираната напитка може да накара зъбите ви да станат по-порести и по-податливи на бъдещо оцветяване. Тъмните, като кола, могат в допълнение да обезцветят зъбите ви.

4. Къри

Подправката, която нормално се среща в разнообразни храни, оставя зъбите ви с жълта или оранжева пигментация.

3. Цигари или наргиле

Те съдържат никотин и катран, като и двете могат да доведат до жълти и кафяви петна по зъбите ви. Да не приказваме, че те могат да причинят загуба на кост, клатещи се зъби, оттегляне на венците и голям брой други здравословни проблеми.
 Преди или след закуска би трябвало да мием зъбите си? Преди или след закуска би трябвало да мием зъбите си?
Кога е най-добре да миете зъбите си заран? Това е значим въпрос с непрекъснатата липса на време.   Както знаете, слюнката, отде...

2. Кафе или чай

Повечето хора зависят от тези питиета, с цел да се оправят с кофеина, само че те имат танини, които могат да оставят сиво или кафяво оцветяване на зъбите ви, в случай че се употребяват постоянно.

1.Червено вино

Подобно на кафето и чая, множеството червени виновност съдържат танини.  Можете да видите алените петна по зъбите си незабавно след консумация - това е толкоз мощно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР