Трудно да си представим по-добро място за инвестиране от Европа,

...
Трудно да си представим по-добро място за инвестиране от Европа,
Коментари Харесай

Nvidia за първи път може да инвестира в Европа


„ Трудно да си представим по-добро място за вложение от Европа ”, споделя Дженсън Хуанг
(снимка: Nvidia)

След като Intel се засилва в Европа с планове за два завода за чипове в Германия и трето дружество в Полша, съперникът Nvidia не остана по-назад и посредством своя създател даде обещание да влага в района – за първи път в историята си.

Това съдбовно за Nvidia изказване бе направено от основния изпълнителен шеф Дженсън Хуанг след среща с еврокомисаря Тиери Бретон, който следи въпросите, свързани с развиването на вътрешния пазар в Европейския съюз.
още по темата
Бретон счита, че Nvidia би трябвало да влага доста повече в Европа и, че Старият континент е отлично място за бъдещето на компанията, отбелязва Bloomberg в репортаж от срещата.

Бретон и Хуанг се засякоха на събитие, отдадено на тематики като модериране на наличието и създаване на системи с изкуствен интелект, в което участваха шефове на няколко американски компании от софтуерния бранш. В персонален диалог Бретон е поканил мениджъра на Nvidia да продължат договарянията идващия месец в Брюксел.

На конференция след срещата с европейския комисар Дженсън Хуанг съобщи, че е доста евентуално компанията да влага в планове в Европа. „ Причината за това е желанието на Nvidia да бъде световна компания и е мъчно да си представим по-добро място за вложение ”, споделя той.

Естеството на тези вложения към момента не е конкретизирано, само че като се има поради, че самата Nvidia не създава продуктите си, евентуално става въпрос за разкриване на проучвателен центрове в Европа или основаване на нови центрове за данни, профилирани в създаване на системи с изкуствен интелект.

Американската компания е главен състезател на пазара на хардуер за суперкомпютри и облачни калкулации. Продуктите ѝ станаха още по-актуални и търсени с взрива в развиването на изкуствения разсъдък.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР