Труден двубой срещу Витоша (Бистрица) очаква стражът на Янтра Николай

...
Труден двубой срещу Витоша (Бистрица) очаква стражът на Янтра Николай
Коментари Харесай

Стражът на Янтра Николай Георгиев очаква труден мач с Витоша

Труден дуел против Витоша (Бистрица) чака стражът на Янтра Николай Георгиев. 21-годишният вратар пристигна в Габрово през зимата точно от състава на " тигрите ". Но е уверен, че неговият тим може да завоюва успеха единствено с цялостна готовност и оптимално разпределяне на терена. " Тигрите " ще преследват първи гол в новия шампионат.

" Очаквам един сложен дуел, в който би трябвало да създадем вероятното да вземем успеха. Витоша е тим, разполагащ с доста опитни футболисти, със сериозен стаж в професионалния футбол, които постоянно могат да измислят нещо и да основат състояние. Ясно е, че един състезател като Емил Гъргоров може да реши всеки един мач. Нас обаче би трябвало да ни интересува главно това по какъв начин ние ще подходим към срещата. Предвид това, че мачът е у дома, би трябвало да излезем пределно мобилизирани и да си спечелим трите точки ". Според него главния плюс на Янтра в идния конфликт е домакинският фактор са теренът и публиката.

" Основното е да играем крепко. Другото леко преимущество за нас е, че теренът, на който упражняваме и играем, е една концепция по-голям от този на Витоша. Ние сме се напаснали към него и би трябвало да използваме това. Трябва да се стремим също оптимално да използваме ситуациите, които сътворяваме, тъй като те може да не са доста в един подобен мач. Сериозен фактор, несъмнено, ще бъде и публиката. Въпреки че мачът ще бъде излъчен по малкия екран, аз приканвам оптимално повече хора да дойдат да ни поддържат. За нас е извънредно значимо да забележим, че хората са на стадиона, както беше в мача с Кариана. Това основава добра атмосфера и ни дава един спомагателен тласък, мотивация и сила за себераздаване даже и в най-трудните моменти ", показа младият пазач, който беше на вратата на " тигрите " при историческия бараж за оставане в Първа лига против Локомотив (София) през 2018-та, извоюван трагично след осъществяване на дузпи, точно след два отразени от него удара на " железничарите ".

Мачът сред Янтра и Витоша от третия кръг на шампионата във Втора лига е на следващия ден от 18:00 часа на стадион " Христо Ботев ". До тук Янтра записа победа с 1:0 вкъщи над Кариана (Ерден) и загуба с 1:4 от Пирин в Благоевград. Тимът на Асен Букарев пък почива в първия кръг, а във втория направи нулево тъждество вкъщи против Хебър (Пазарджик).
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР