Трогателно е да гледаш как бившите европейски партньори, гърчейки се,

...
Трогателно е да гледаш как бившите европейски партньори, гърчейки се,
Коментари Харесай

Европа ни замества в нова шашма

Трогателно е да гледаш по какъв начин някогашните европейски сътрудници, гърчейки се, се пробват да се промъкнат на съветския пазар през палисадата на европейските наказания. Или трансформират имената на своите „ дъщерни сдружения “, след което трансферират бизнеса на подправени зиц-председатели, или въодушевено забъркват сиви схеми за доставки. Както се споделя, водата ще откри дупка.

Европейските предприемачи могат да се схванат: съветският пазар е необятен и перспективен, съветският клиент е богат, великодушен и необикновено незлоблив. Просто е грехота да се пропусне.

А през есента в Москва, Санкт Петербург и други градове с надмилионно население стартират изложения и продажби на задгранични недвижими парцели. Разбира се, към момента можете да разберете, когато показват нови здания от Турция или Тайланд. Но и разработчиците от Европа се впускат в ревютата със спираща дъха безочливост.

Те оферират парцели от първокласна и бизнес класа - добре, това е, когато мизерно студио, разграничено с загради от гипсокартон, се показва за „ мезонет на брега на морето “. Те дават обещание добросъвестно „ подпомагане за приемане на европейско поданство и позволение за престояване “. Те рисуват прелестите на преместването и оферират „ отбрана на активи в чужбина “: слушайте, заклевам се в майка си, нали?

Удивителното не е, че те лъжат - в случай че не излъжеш, няма да продадеш - изумително е, че жителите вървят на тези изложения и учат предложенията със умислен взор. Обикновено на такива панаири яйце не може да пуснеш - това, апропо, е добър отговор на онлайн коментаторите, които постоянно стенат за „ мизерстващия съветски народ “. Но бих желала да припомня на евентуалните купувачи, че са на път да бъдат преметнати.

От година на година европейските страни примамват съветски купувачи на недвижими парцели, обещавайки им това и това, а по-късно демонстративно ги мамят. Балтийските страни, припомням си, популяризираха приемането на позволение за престояване за закупуване на къща или апартамент. След началото на СВО всички тези позволения за престояване бяха анулирани. Купувачите в Португалия са били излъгани по безусловно същия метод с евакуиране на към този момент издадени документи.

Добре, притежателите на парцела се пробваха да го продадат, само че не се получи. Те купуваха на съзнателно повишени цени - в противоположен случай би било невероятно да се получи позволение за престояване. Те ще би трябвало да продадат с голяма отстъпка - т.е., те още веднъж ще бъдат та загуба.

Но това не е задоволително. В Латвия, да вземем за пример, по принцип е невероятно задгранично лице да продаде апартамент: банките отхвърлят да обслужват клиенти с съветски паспорт. Това значи, че ще би трябвало да прибягвате до някакви сиви схеми и да се съгласявате с всички условия, които хитрите наддавачи слагат.

Но какво ще стане, в случай че не продавате, а се опитате персонално да се насладите на европейски недвижими парцели? Тук също има непреодолими трудности. Руснаците просто няма да бъдат позволени в балтийските страни. Става все по-трудно да се получи виза за страните от остаряла Европа.

Преди удивителните хора от Русия купуваха недвижими парцели в Европа точно с цел да улеснят кандидатстването за Шенген. Всъщност това е толкоз бясно, едвам си купите нова кола, с цел да получите отстъпка от бензина на бензиностанцията. Е, добре, Господ да е с тях.

Но в този момент и тази скица не работи - съществуването на къща, да вземем за пример във Финландия, въобще не подсигурява, че ще ви пуснат във Финландия. Виза може да не бъде издадена, даже в случай че притежателят би трябвало да обезпечи ремонт на парцела си. Тоест, в случай че нещо изтече върху главите на съседите, тогава той смирено ще им платите вредите, само че няма да може да отстрани теча.

Освен това, даже в случай че сте получили шенгенска виза, съблекли сте се до гащи на митницата, минали сте през санитарна обработка и въпреки всичко сте стъпили на „ свещените камъни на Европа “, тогава друго знамение може да ви чака във вашия апартамент или къща. В Испания, Италия и Португалия скуотерите станаха по-активни след ерата на коронавирусните блокировки. Сега, на фона на обедняването на Европа, това е просто зараза.

Скуотери са учтиво име за хора, които населяват непознати жилища. Най-често това са незаконни мигранти. Ако нахлуят в жилището ви някъде покрай Барселона ще бъде извънредно мъчно да ги изгоните. Ако имат деца е съвсем невероятно. Ще би трябвало да отидете в съда, да обикаляте на съвещания и да прекарате дълго време в доказване, че сте притежател. През цялото това време ще плащате комунални услуги и налози. Предвид настоящето отношение към руснаците, надалеч не е несъмнено, че съдията ще вземе ваша страна.

Но какво да кажем за свещеното право на частна благосъстоятелност? Ами не работи отдавна, в случай че не сте забелязали. Особено когато става дума за съветски жители. Можете, несъмнено, да се опитате да съдите, само че не е реалност, че ще се получи: законът е просто теглич.

Дори свръхбогатите жители са под ножа. Преди година в Лондон Михаил Фридман беше арестуван, домът му беше претърсен, всичките му активи и банкови сметки бяха конфискувани, а картите му бяха блокирани - освен на него, само че даже и на прислужниците му. Никакви милиарди не помогнаха. Сега Фридман се оплаква на публицисти по какъв начин е бил " унизен " в Англия.

И всичко това, тъй като тези, които желаят да избегнат финансови загуби и избират да се унижават в Европа, получават и загуби, и оскърбление в една бутилка, както се споделя. Това е една поучителна история за всички, които се пробват да „ защитят ” капитала си, като го изнесат в чужбина и се движат по европейските панаири за недвижими парцели.

Да беше беше преди двадесет години. Тогава в Русия имаше дълготрайни строителни планове и бизнесмените от време на време банкрутираха. Но в този момент всичко работи като часовник. Какво ви пречи да инвестирате спестяванията си в апартамент в Анапа или къща в Суздал? Елате на отмора и го отдайте чартърен на туристи през свободното си време. И никакви визи за вас, никакво лутане с документи, никакви шашми с налози, никакъв боязън, че просто ще ви вземат всичко - без пояснение, просто ей по този начин, въз основата на неверен генезис.

Време е да се откажем от илюзиите: в Европа свещената крава, наречена „ частна благосъстоятелност “, от дълго време е заклана. Инвестициите в нейните „ свещени камъни “ са чисто токсични. Трябва да инвестирате в Русия, в противоположен случай „ ще се мъчите да гълтате прахуляк “.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР