Трите водещи федерации в колективните спортове - футбол, баскетбол и

...
Трите водещи федерации в колективните спортове - футбол, баскетбол и
Коментари Харесай

Футболът, волейболът и баскетболът се обединиха в мащабна кампания за дигитализиране на българския спорт

Трите водещи федерации в груповите спортове - футбол, баскетбол и волейбол, се сплотиха, подкрепяйки най-новата огромна самодейност за дигитализиране на българския спорт -.

Две от легендите на българския спорт - президентът на Българска федерация волейбол (БФВ) Любомир Ганев и изпълнителният шеф на Българска федерация баскетбол (БФБ) Филип Виденов, както и управлението на Професионалната футболна лига (ПФЛ), подадоха ръка и станаха сътрудници на акцията Дигитален Спорт, която има за цел всеки състезателен клуб в България да разполага със личен работещ уеб страница.

Десетки спортни клубове станаха част от самодейността, която е изцяло безплатна, и към този момент употребяват новите си уеб страници.

" Българска Федерация Волейбол (БФВ) продължава да подкрепя и споделя начинания за дигитализиране на българския спорт. Ние като федерация разпространяваме самодейността, информирайки всички клубове за опцията да имат собствен личен работещ уеб страница и отсега нататък ще продължим да поддържаме тази акция ", разяснява президентът на федерацията по волейбол Любомир Ганев.

Част от акцията е и настоящият волейболен първенец на България - Лукойл Нефтохимик : " Инициативата на Digitalen Sport e похвална нужда. Ние като първенци на България би трябвало да доближаваме бързо, в духа на актуалните технологии, до нашите почитатели. Целта е ясна - да върнем децата от телефоните и преносимите компютри в залите, т.е. да извървим стремително противоположния път. А най-прекият потегля точно от преносимите компютри и телефоните ", е мнението на президента на клуба Огнян Томов.

Изпълнителният шеф на БФБаскетбол Филип Виденов добави: " Дигитализацията не е бъдеще. Тя е настояще и в някаква степен в българския спорт даже изоставаме от модерните и модерни трендове. Подкрепяме тази самодейност, тъй като в нея виждаме голям капацитет, а и в сегашния миг е отлична опция за всички тимове у нас. Броят на клубовете пораства, известността на баскетбола пораства, тъй че това е опция да помогнем на този развой. А начинания като тази единствено могат да са в помощ. "

В плана попадат клубове от груповите спортове в България, измежду които водещите - футбол, баскетбол, волейбол, без значение от равнището, в което се състезават - професионално или аматьорско. Както и без значение дали става въпрос за мъжки или женски спортни организации.

Един от главните акценти на самодейността е върху детско-юношеския спорт. Дигитален Спорт предлага специфичен ДЮШ указател с подробни данни и контакти за детско-юношеските школи и академии на спортните клубове в България. Целта е бърз и елементарен достъп на подрастващите и техните родители към спортни бази (стадиони, зали, игрища), клубовете и даже график на подготвителния развой.

" Много добра самодейност, посредством която имаме още един метод на достъп до нашата публика. Привържениците на Беласица постоянно са били до нас и са ни подкрепяли и ние се стремим да бъдем задоволително настоящи, стигайки до тях по най-лесния метод. Сайтът ни дава чудесна опция изключително в раздела с детско-юношеска школа, която е нашата горделивост ", разяснява президентът на ОФК Беласица (Петрич) Ивайло Хаджигаев.

Възможността, която дава Дигитален Спорт бе " прегърната " и от третодивизионния Доростол (Силистра): " Страхотна самодейност, която ще помогне на дребните клубове да разпространяват своята активност посредством собствен личен уеб уебсайт. Благодарни сме за опцията, че и нашият клуб, който е в Трета лига, може да се възползва от това да придобие още по-голяма известност измежду последователите на най-великата игра, както в България, по този начин и по целия футболен свят ", сподели ръководителят на клуба Деян Дечев.

Втородивизионният Спортист (Своге) също е един от сътрудниците на акцията, който към този момент разполага с работещ уеб уебсайт. " Ясно осъзнаваме, че живеем в цифрова епоха и всяка една стъпка в усъвършенстване и рационализация на клубовете в българския футбол заслужава възторженостти. Излишно е да разясняваме изгодата от уеб страница в XXI век макар съществуването и на обществените мрежи - двете неща могат да работят и да се допълват съвършено ", сподели пред Дигитален Спорт Петър Веселинов (председател на УС на клуба).

Инициативата към този момент е в ход, като първите над 30 клуба (включително футболните Беласица (Петрич), Созопол, Спортист (Своге), Монтана, Струмска популярност (Радомир), Спартак (Плевен), Доростол (Силистра), Светкавица (Търговище), Септември (Тервел), Черноморец (Балчик), Ювентус (Малчика), Локомотив (Дряново) и други), волейболните Лукойл Нефтохимик, Монтана, Черно море, Пирин (Разлог), баскетболните Спартак (Плевен) и Берое (Стара Загора) и други) към този момент употребяват своите нови уеб сайтове.

Целта на акцията е направата на уеб страници за над 150 спортни клуба в България и постигане до обща публика над 500 000 души. А също по този начин да се разрасне, включвайки клубове от още по-ниски дивизии, както в тези, по този начин и в други групови спортове.

Ако вашият клуб към момента няма уебсайт - може да се свържете с уредниците на самодейността тук: или на имейл: [email protected].
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР