Трите искания на българския премиер Кирил Петков за открития спор

...
Трите искания на българския премиер Кирил Петков за открития спор
Коментари Харесай

Мицкоски за Петков: Представяше се за либерал, а сега е ултранационалист

Трите претенции на българския министър председател Кирил Петков за открития спор сред Северна Македония и България са ултранационалистически, съобщи водачът на македонската опозиционна ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, отговаряйки на журналистически въпрос на конференция в централата на партията, предава скопският ефирен канал „ Сител “.

„ Тези три претенции са по-радикални от настояванията на Каракачанов. Защото той споделя „ Декларацията на Народното събрание “ - тя е ултраасимилативна и хегемонистична, след това споделя „ българите в Конституцията “ и най-после го назовават “Договор за добросъседство “. Не знам кой естествен човек от (РС) Македония ще одобри това. Не знам дали има подобен човек. Дори тези, които съгласно нас ги няма никакви, когато става дума за национални ползи, мисля, че даже и те не могат да одобряват това “, съобщи водачът на ВМРО-ДПМНЕ.

Според него това е опит на Петков да поддържа като такава коалиция в България с, както той се показва, „ ултрарадикален шовинизъм “.

„ Вижда се, че индивидът е политически сърдит, от това, което се представяше като либерал с отворен разум, в този момент да претендира за ултра-националистически претенции. Разбира се, ние няма да приемем това. Докато не забележим гаранции на масата за отменяне на резолюцията от ноември 2019 година, до момента в който не получим документ, който да даде основата да обсъждаме всичко останало, не виждам смисъл от тези договаряния. След това негово изявление не знам за какво въобще преговаряме “, подчерта Мицкоски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР