Триото, което ще секачи на сцената на 15 юни от

...
Триото, което ще секачи на сцената на 15 юни от
Коментари Харесай

Концерт на трио Данчо Радевски – кларинет, Огнян Константинов – виола и Стефан Врачев – пиано

Триото, което ще секачи на сцената на 15 юни от 19,00 ч.в камерна зала „ България”, ще извърши забележителни произведения за кларинет, виола и пиано на Волфганг Амадеус Моцарт и Макс Брух по собствен неповторим метод. Изненадата на вечерта ще бъде показва пред аудитория на международна премиера на Пламен Джуров „ Импресия и Скерцо”, за трите инструмента протагонисти на вечерта.

Кларинета на Данчо Радевски е прочут на мнозина меломани. Едновременно с концертите и записите с радиосимфониците Данчо Радевски реализира и солистична звукозаписна и концертна активност с изяви в Европа, Америка и Азия. Участва в национални и интернационалните планове в разнообразни камерни обединения с осъществявания на класическа и модерна музика. Творческата му кариера е придружена от педагогическа процедура в Националната музикална академия „ Проф. Панчо Владигеров” и Националното музикално учебно заведение „ Любомир Пипков”. Негови възпитаници са носители на влиятелни награди от национални и интернационалните състезания.

Качествата, които сграбчват слушателя, докоснал се до изкуството на Данчо Радевски са превъзходен звук, изискана фразировка и съвършена техника, в основата на които стои безрезервна пристрастеност в специалността „ музикант “ и невероятна отговорност, с която подхожда към всяка последваща творба.

В неговата компания на сцената ще взе участие Стефан Врачев, който познаваме, като потвърдил се експерт по влиятелните национални и интернационалните концертни подиуми и състезания. Днес, известния пианист демонстрира интерес и към камерното музициране като концертира с изтъкнати наши и задгранични инструменталисти, участвайки в разнообразни камерни ансамбли. През последните няколко години той насочва вниманието си също към известните жанрове и електронната музика, като прави аранжименти и основава творби, употребявайки най-вече електронни музикални принадлежности.

Огнян Константинов е третият реализатор, който на 15 юни ще се качи на камерна сцена и със своята виола ще бъде непроменяемо до сътрудниците си, които ще дружно ще изградят елегантен тон и комплектност на творбите на Моцарт, Брухт и Пламен Джуров.

Виолистът Огнян Константинов бил е част от квартет „ Димов”, а все още е член на Камерен отбор „ Софийски солисти”. Като солист и камерен реализатор концертира в Италия, Германия, Испания, Швейцария, както и на всички значими фестивали в България. Реализирал е голям брой записи за БНР и Българска национална телевизия и премиерни осъществявания.

Фестивалът се организира под патронажа на президента на Република България господин Румен Радев.

Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община през 2022 година

Съорганизатори на събитието са: Столична община, Министерство на културата, Софийска филхармония, Национален замък на културата

Програмата на МФ „ Софийски музикални седмици” продължава с по няколко културни събития дневно до 2 юли 2022 година Пълното наличие на фестивалния плакат е оповестено в страниците: ,. Билетите за събитията са в продажба на Касата на Зала „ България”, Билетен център НДК, както и онлайн.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР