Триото JP3, или иначе казано Живко Петров, Веселин Веселинов –

...
Триото JP3, или иначе казано Живко Петров, Веселин Веселинов –
Коментари Харесай

JP3 празнува юбилей с изненада за почитателите си

Триото JP3, или другояче казано Живко Петров, Веселин Веселинов – Еко и Димитър Семов, чества празник с изненада за феновете си – нов албум.

Официално всичко стартира преди 10 години, а в реалност – даже преди този момент.

„ Ние и по-рано сме свирили, само че преди 10 години на „ Аполония “ Живко изнесе един солов концерт, който беше наименуван Understandable – соло пиано единствено. И тогава му споделих: „ Господине, дай да ги създадем тези части за трио, прозвучаха ми в главата, ще станат доста добре “. Той пък взе, та се съгласи “, споделя Веселин Веселинов – Еко.

„ Така или другояче като трио сме свирили с доста поп и джаз реализатори през годините. Дори преди да се срещнем, другарството и усета ни образуваха като трио “, добавя Живко Петров.

Тримата свирят с разнообразни поп и джаз реализатори, само че албумът им от 2012 година It's A Dream, където посетител е цигуларят Васко Василев, се трансформира в най-продавания цифров джаз албум за Източна Европа.

Свирили са на едни от най-големите джаз фестивали в Европа, само че тази зима приготвят изненади.

„ Всъщност, ние се събираме, имаме мотив, нещо като празник. Преди 10 години издадохме първото си дивиди във Военния клуб. Така започнахме и мина като един момент, в действителност. Бързичко мина, равносметката е четири албума, в този момент иден нов “, споделя Петров.

Очаква се той да излезе напролет с работно заглавие Change The Way.

„ Сега, особено за този концерт, работим върху нови части и като сме се събирали да свирим в подготовката, се почистват нещата и най-хубавия вид става ясно “, споделя Семов.

„ Ние усещаме публиката, както и тя нас, уповавам се – споделя Петров. – Всъщност, по-важното за нас е да влияем и да ни върнат тази сила, с цел да продължим “.

Вижте целия диалог във видеото: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР