Тринадесет години и четири месеца затвор е присъдата на 64-годишния

...
Тринадесет години и четири месеца затвор е присъдата на 64-годишния
Коментари Харесай

13 години затвор за мъжа, застрелял публично жена си в София

Тринадесет години и четири месеца затвор е присъдата на 64-годишния Венцислав Василев, който умъртви брачната половинка си Елена пред заведение в столицата през август. Това решение взе Софийският градски съд, откакто мъжът се призна за отговорен. Като главен претекст за убийството Венцислав уточни, че брачната половинка му не е разрешавала да вижда децата си. Той би трябвало да изплати и по 250 хиляди лв. парично обезщетение на всяко едно от двете деца.

Софийският градски съд призна Венцислав Василев за отговорен за убийството на брачната половинка му Елена. През лятото Василев я простреля измежду бял ден с пет патрона пред заведение в столичния квартал „ Лагера ”. Наказанието му 13 години и 4 месеца затвор. Делото мина по съкратената процедура, откакто подсъдимия призна виновността си. По тази причина и присъдата е понижена с една трета. Василев показа, че няма да апелира решението на съда, както и че съжалява за дейностите си.

64-годишният Венцислав Василев простреля брачната половинка си измежду бял ден на 18 август предходната година. Елена се грижела за двете им малолетни деца. При срещите си с тях Венцислав бил нападателен и отправял закани към брачната половинка си. Заради издевателството била издадена ограничаваща заповед да не приближава Елена.

В деня на убийството дамата подала тъжба в прокуратурата, че брачният партньор й я тормози и не се преценява със заповедта. В жалбата е разказано, че той има огнестрелно оръжие и Елена има терзания за живота си. В ранния следобяд дамата била със своя другарка в заведение в кв. „ Лагера ”, когато към тях се доближил Венцислав. След следващото спречкване със брачната половинка си, Василев извадил револвер и стрелял по Елена пет пъти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР