Тримата сирийци, които в четвъртък бяха задържани при катастрофа, в

...
Тримата сирийци, които в четвъртък бяха задържани при катастрофа, в
Коментари Харесай

Тримата сирийци от автобуса, убил двама полицаи, остават в ареста

Тримата сирийци, които в четвъртък бяха арестувани при злополука, в която починаха двама бургаски служители на реда, остават в ареста, реши Районният съд в Бургас.

В рейса им бяха открити 47 мигранти, като водачът Омар е направил цялостни признания за присъединяване си в техния трафик. Обяснява дейностите си с това, че е желал да създаде средства, които да изпрати на фамилията си в Турция:

" Имах потребност от пари, с цел да доведа родителите си в България. Не съм възнамерявал злополуката. Искам да ми простите. Никога няма да нарушавам законите, " споделя той пред съда.

За неговото нарушение се планува отнемане от независимост от 15 до 20 години или пожизнен затвор. Ако се потвърди, че е малолетен, както самият той твърди, наказването по закон може да се редуцира до 10 години.

18-годишният Ахмад, който е отговарял за пасажерите, също моли за амнистия: " Много съм гладен, нямам пари. За пръв път излизам от лагера. "

Пред съда приказва и 47-годишният Абдулах, който работи като механик и е обезпечил рейса.

" Не мислех, че ще стане по този начин. Съжалявам. Аз съм сериозен човек, не нарушавам законите. Влязох легално. Имам работа, имам компания. Оставих семейство с 4 деца и една жена. Работя, с цел да ги виждам. Тръгнах от Сирия поради войната. "

" Ролята на всеки от тримата арестувани приказва за доста добре проведена скица, която евентуално са ползвали и обратно във времето и с която са намерили добър метод за набиране на финансови средства, " споделя ръководителят на Районна прокуратура-Бургас Мария Марков, представена от bTV.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР