Тримата арестувани от сръбската полиция косовски полицаи току-що бяха освободени

...
Тримата арестувани от сръбската полиция косовски полицаи току-що бяха освободени
Коментари Харесай

Сърбия освободи тримата арестувани косовски полицаи

Тримата задържани от сръбската полиция косовски служители на реда преди малко бяха освободени от ареста, съобщи „ Перископи “. Източници на IndeksOnline разясняват, че те към момента са в съда, само че съдията е взел решение за освобождението им.

„ Решението беше взето след преди малко завършилото правосъдно съвещание “, се споделя в публично изказване.

Полицаите бяха арестувани на 13 юни.

На конференцията, извършена след съвещание на Съвета за сигурност, косовският министър-председател Албин Курти дружно с министъра на вътрешните работи Джелал Свечля приканиха интернационалната общественост да окаже напън върху Сърбия да спре експанзията против Косово и да върне тримата отвлечени служители на реда от територията на страната. Курти акцентира, че този акт е възмездие от сърбите за ареста на нарушителя Милун Миленкович-Луне. 

Министър Свечля на собствен ред съобщи, че Сърбия съзнателно изопачава събитията, потвърждавайки, че сякаш косовските служители на реда били " на територията на Сърбия ".

Косовските управляващи упрекват Милун Миленкович-Луне в тероризъм, насилствена смяна на конституционния ред и застрашаване на разположение под интернационална протекция. Миленкович беше задържан в северната част на Косовска Митровица.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР