Трима зам.-министри на икономиката и нов зам.-министър на енергетиката назначи

...
Трима зам.-министри на икономиката и нов зам.-министър на енергетиката назначи
Коментари Харесай

Премиерът Стефан Янев назначи зам.-министри на икономиката и на енергетиката

Трима зам.-министри на стопанската система и нов зам.-министър на енергетиката назначи в четвъртък министър председателят Стефан Янев.

Ивелина Пенева поема длъжността заместник-министър на стопанската система, има богат опит в държавната администрация. От март 2015 година до март 2018 година е основен шеф на основна дирекция “Европейски фондове за конкурентоспособност” в Министерството на стопанската система. В продължение на година по-късно още веднъж работи в Изпълнителната организация “Одит на средствата от ЕС” като основен инспектор в дирекция, а от юни 2019 година досега практикува като юрист в Софийска адвокатска гилдия.
Притежава магистърска степен по право от Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, както и тапия от интернационална магистърска стратегия „ Право на Европейския съюз “.

Постът заместник-министър на стопанската система заемат също Орлин Япраков и Красимир Киряков .

Орлин Япраков е магистър по финанси от УНСС. Завършва докторска стратегия по финанси, парично послание и застраховка в Стопанска академия “Д.А. Ценов”, гр. Свищов. Ръководител е на сдружения, които се занимават с планове в IT бранша и консултантски действия по структуриране на покупко-продажби и ходатайство по обезпечаване, обезпечаване и финансиране. Управлявал е компании, занимаващи се с вложения и консултантски действия. Работил е в банковия бранш.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР