Трима мъже по три досъдебни производства, образувани за нарушения на

...
Трима мъже по три досъдебни производства, образувани за нарушения на
Коментари Харесай

Казаха колко са задържаните в полицейска акция по противодействие на купения вот

Трима мъже по три досъдебни производства, формирани за нарушавания на политическите права на жителите, са арестувани от началото на профилираната полицейска интервенция по противопоставяне на купения избор, стандартната престъпност и миграционния напън в Бургаско, оповестиха от ОДМВР Бургас.

Към момента се ревизират общо 15 сигнала за пазаруване на гласове, като с изключение на в частни адреси полицейските чиновници реализират инспекции и в търговски обекти, предоставящи артикули на вересия, заложни къщи, пунктове за черни и цветни метали, питейни и увеселителни заведения и други места, за които има данни, че вероятно може да се прави незаконна активност.

Към 11 часа са тествани 243 МПС и 380 лица. Задържани по Закона за Министерство на вътрешните работи са 10 лица. Във Второ районно ръководство – Бургас е формирано едно досъдебно произвеждане, по което е арестувано едно лице от кв. " Долно Езерово ". Иззет е бележник с имена и персонални данни. Други две досъдебни производства с двама арестувани са формирани в Районно ръководство – Поморие, като още веднъж са конфискувани тетрадки с имена и персонални данни. При инспекциите в села от Община Сунгурларе е открито едно лице, правило лихварска активност. Установява се съпричастността на лицето към опрощаване на вземанията в подмяна - гласоподаване за избрана политическа мощ.

Проверки са осъществени на територията на общо четири общини – Бургас, Камено, Поморие и Сунгурларе.

Припомняме, че при предходната профилирана интервенция в Пето районно ръководство Бургас бе формирано бързо произвеждане за осъществено закононарушение по член 167, алинея 2 от Наказателен кодекс – " Който предложи или даде на другиго имотна полза за да го склони да упражни изборното си право в интерес на избран претендент, политическа партия или коалиция или да гласоподава на референдум по избран метод се санкционира с отнемане от независимост от една до шест години и с санкция от 10 хиляди до двадесет хиляди лв. ". Производството е формирано с разпити на очевидци, съгласно които са им препоръчани по 50 лева с цел да гласоподават на идните избори за съответна политическа партия.

В резултат на полицейските дейности на чиновници от отдел " Криминална полиция " при ОДМВР – Бургас и Районно ръководство – Руен за осъществени иманярски дейности бяха тествани два адреса в селата Череша и Добра поляна, населявани надлежно от 32 годишен мъж и 55 годишен престъпно проявен, правил и преди време иманярска активност. Намерени и конфискувани бяха металотърсачи, както и разнообразни предмети с културно-историческа полезност / римски монети и елементи от накити/, които са предадени на експерти за датиране.

В продължаващата полицейска интервенция са включени екипи на " Охранителна полиция ", " Пътна полиция ", " Икономическа и престъпна ", бургаската жандармерия и Национална агенция за приходите – Бургас.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР