Трима души бяха убити снощи при нападение с нож в

...
Трима души бяха убити снощи при нападение с нож в
Коментари Харесай

Нападателят във Вюрцбург и е имал ислямистки мотиви за атаката

Трима души бяха убити нощес при нахлуване с нож в немския град Вюрцбург. Петима са тежко ранени.

Нападателят е от Сомалия и е имал ислямистки претекстове за офанзивата. Той е работил самичък.

24-годишният сомалиец неотдавна е пуснат от психиатрията, откакто е бил вкаран за наложително лекуване поради настъпателност.

Вчера в късния следобяд той влезнал в магазин в центъра на Вюрцбург, взел нож от щанда за домашен уреди и почнал да атакува с него близките.

Повечето ранени и починали в резултат на атентата са дами. Двама от ранените са в тежко положение. В болница е и малко дете, чийто татко е умрял.

Нападателят излязъл от магазина с ножа и траял да нападна минувачи. Група хора, които видели какво става, са съумели да го спрат преди полицията, " въоръжени " със столове от близките кафенета. Нападателят е бил прострелян в крайници от служител на реда и е задържан.

Баварският вътрешен министър Йоахим Херман съобщи, че 24-годишният мъж живее във Вюрцбург от 2015 година. Последно е обитавал в подслон за бездомни. През последните няколко месеца е бил нападателен, психологичното му положение е будило паника.

Според очевидци по време на нападенията той е викал " Аллах Акбар ". Обкръжението на мъжа се ревизира, само че към този момент съгласно полицията няма информация за други причинители.

Генералното консулство на България в Мюнхен заяви, че няма данни за потърпевши българи при нападението.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР