Бивш шеф на социалистите не смята отново да се бори

...
Бивш шеф на социалистите не смята отново да се бори
Коментари Харесай

Станишев: Няма да се кандидатирам за шеф на БСП

Бивш началник на социалистите не счита още веднъж да се бори да застане отпред на партията.

За мен това беше предстоящо, защото сега в Българска социалистическа партия не се толерира всякакво друго мнение. И за жалост, БСП през днешния ден не е това, което беше преди доста години. Когато партията – по определение на един социолог – беше „ комплицирана и огромна “. Тя стана елементарна като конструкция, и дребна. “

Така някогашният министър-председател на България и някогашен водач на Българска социалистическа партия Сергей Станишев разяснява за какво не е включен в листата на партията за Европейски парламент пред Евронюз България.

" Казвам го с огромна болежка като член на Българска социалистическа партия. Има голямо очакване измежду лявоцентристките гласоподаватели, да се предложи действителна опция на това, което виждаме - в „ сглобката “ и във всички тези извършения, на които сме очевидци през последните години. А тя не се предлага. Защото Българска социалистическа партия, за жалост, просто беше хвърлена да се състезава с националистически, консервативни и традиционалистки партии на техен терен. И аз от години го приказвам, по тази причина е разумно да не съм претендент от тази Българска социалистическа партия, на Нинова ", сподели още някогашният водач на социалистите.

Неслучайно беше фиктивен и един неуместен термин – „ консервативна левица “, уточни той.

„ Това отблъсква маса хора, които търсят рационална, виновна, национална лявоцентристка опция. Която е социалдемократическа по своето създание. Днес такава на политическия терен въобще не се следи “, уверен е Станишев, написа обстоятелства.бг.

Той отхвърли опцията да се кандидатира още веднъж за ръководител на Българска социалистическа партия.

" За мен самият опит с директния избор на партиен водач се оказа много несполучлив. Неслучайно, огромните социалдемократически партии в Европа не ползват този механизъм, тъй като са уверени, че водачът на партията би трябвало да бъде избиран от съзнателен политически орган, какъвто да вземем за пример е Конгресът ".

Относно изборите за Европейски парламент и за действието на Европейския съюз като цяло, Сергей Станишев показа, че има повече рецензии, в сравнение с тези, които се прогласяват за антиевропейци.

" Много добре знам по какъв начин се случват от вътрешната страна нещата, знам дефектите на действието на Евросъюза... Европейски Съюз не е една страна, както Съединени американски щати, Русия, Китай, които могат да активизират запас, политическа воля, и да реализират резултати. Ние сме 27 страни. И всяко решение се взема доста мъчно, тъй като всеки споделя „ аз не правя отстъпка суверенитет “.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР