Трикратният шампион от Големия шлем Анди Мъри изрази неодобрението си

...
Трикратният шампион от Големия шлем Анди Мъри изрази неодобрението си
Коментари Харесай

Анди Мъри за Циципас: Той загуби уважението ми

Трикратният първенец от Големия шлем Анди Мъри изрази неодобрението си от държанието на Стефанос Циципас по време на снощния мач сред двамата. В хода на конфликта гъркът взе две много дълги спирания, като едно от тях бе след извоювания от британеца трети сет, а в този миг някогашният №1 в света водеше с 2-1 в дуела. След четвъртия сет Циципас още веднъж разгневи съперника си, като се прибра до съблекалнята, а играта бе прекратена за 7 минути, напомня " TennisKafe.com ".

" Проблемът не е в самия факт, че напусна корта, а във времето, което му лиши да се върне. Говорих с екипа си преди мача и им споделих, че чакам да се случи нещо сходно, в случай че мачът стартира да се развива зле за него. Проблемът се състои в това, че не би трябвало да има спирания, които оказват толкоз огромно въздействие върху физиката на играчите. Когато играеш подобен жесток мач, а по-късно играта внезапно бъде спряна за 7-8 минути, тялото ти стартира да изстива. Може да успееш да останеш на равнище от психическа позиция, само че сходни спирания унищожават физическия ти темп “ – съобщи Мъри на конференцията след дуела.

" Стефанос взе здравно спиране, откакто завоювах третия сет, а когато водех с 30-0 в четвъртия, той отиде да смени ракетата си. Всичко това не може да са съвпадения. След спирането коляното не му създаваше никакви проблеми до края на мача. Разочарован съм, тъй като мисля, че всички тези неща повлияха за крайния излаз. Не споделям, че сигурно щях да печеля, само че тези спирания несъмнено имаха значение. Оценявам Стефанос, той е страховит състезател, само че към този момент не изпитвам почитание към него. Подобно губене на време и раздробяване на играта въобще не ми харесва “ – добави двукратният олимпийски първенец.

Мъри показа, че е разговарял по тази тематика със Съвета на играчите и е предложил някои промени в разпоредбите, свързани с спиранията, само че досега няма реакция от страна на организацията.

" Разговарях със Съвета на играчите и обсъдихме някои възможни промени в разпоредбите. Мислите ли, че тези неща са естествени и не би трябвало нещо да се промени. В това няма логичност и Циципас също го знае. В такива мачове адреналинът постоянно е висок и това е повода след сходно дълго спиране да се чувстваш малко вцепенен първоначално. Ако след края на сходен мач стоиш в съблекалнята в продължение на 10 минути, започваш да се чувстваш изтощен, изключително когато си на моята възраст. Когато бях на 20, нямах този проблем. По тази тематика се приказва доста, само че не се подхваща нищо. Може да преигравам и да не съм прав, само че въпреки всичко ще чуя какво имат да кажат хората и членовете на екипа ми. Мисля, че нещо би трябвало да се промени, тъй като сходни неща не са положителни нито за спорта, нито за почитателите, нито за малките екрани. Вместо да разисквам страхотния мач, който изиграхме, аз би трябвало да заставам тук и да приказвам за медицински спирания и почивки за тоалетна. Това са нелепости и той го знае. Някои хора ще кажат, че просто ме е гняв, тъй като съм изгубил, само че, в случай че бях победил, щях да кажа напълно същите неща “ – приключи първенецът на US Open за 2012 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР