Трикратната носителка на Купа Странджа Станимира Петрова е амбицирана да

...
Трикратната носителка на Купа Странджа Станимира Петрова е амбицирана да
Коментари Харесай

Станимира Петрова: Купа Странджа е празник за бокса

Трикратната носителка на Купа " Странджа " Станимира Петрова е окуражена да прибави рекордно четвърто отличие във витрината си. Звездата на женския ни бокс ще взе участие в нова категория, до 54 кг, на която завоюва и международната си купа през 2014 година. Носителката на три златни медала от Европейски шампионати пропусна част от подготовката поради заболяване, само че към този момент е изцяло възобновена и подготвена за шампионата.

" Купа " Странджа " е празник за бокса. Винаги стартирам годината с него, за осми път ще вземам участие и шест пъти съм ставала първа, уповавам се и тази да се оправя добре. Връщам се в остарялата си категория, до 54 кг. Чувствам се добре и желая да покажа какво мога. Никога няма да преодолея Олимпийските игри в Рио и Токио. Но това е минало, виждам напред. Имам сложена цел в идващите три години до Париж и ще дам най-хубавото от себе си, с цел да осъществявам това, което не съумях досега ", сподели пред медиите в Пресклуб " България " Станимира Петрова.

" За страдание, не организирахме пълноценно тренировката, пропуснахме към седмица. Направихме два спаринга, следва ни на следващия ден още един, девойките навлизат в добра форма. Турнирът " Странджа " постоянно преди огромни шампионати демонстрира на какво равнище сме и за Световното да си създадем сметка какво липсва на състезателите. Надявам се, въпреки и с тези пропуски, че ще се представим добре. Аз се надявам, че тя (Станимира) ще навлезе мощно в шампионата, да свикне с новата категория и по-късно да се цели в международната купа. Печелила е доста пъти " Странджа ", уповавам се отново да я завоюва ", съобщи треньорът на Петрова - Петър Лесов.

" Благодаря на федерацията, че ни финансира за това огромно събитие. Хавиер (Ибаниес) ще се бие със същия боксьор, с който имаше случай на международното състезание - французин. В неговата категория е и международният първенец от Съединени американски щати. Очакваме да покажем качеството, което има целият тим. Трябва да подчертаем подобрението и напредъка на Кристиян Николов и също по този начин новите момчета, които минаха от младежкия в мъжкия тим, те имат мощно предпочитание да се потвърдят. От нашите най-опитни състезатели чакаме най-хубавите резултати ", показа основният треньор на мъжете Жоел Арате.
 Купа
Купа " Странджа " ще бъде с награден фонд от 200 хиляди $.

73-ото издание на най-стария и влиятелен интернационален шампионат по бокс в Европа ще се организира от 20 до 27 февруари в зала " София " в Борисовата градина.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР