Тридневният национален траур в Северна Македония заради тежката автобусна катастрофа

...
Тридневният национален траур в Северна Македония заради тежката автобусна катастрофа
Коментари Харесай

Трагедията на АМ „Струма“ преобърна живота на хората от община Студеничани

Тридневният народен печал в Северна Македония поради тежката автобусна злополука на автомагистрала " Струма " продължава и през днешния ден. Най-много жертви дадоха жителите на три села в община Студеничани.

Животът на 70-годишния Паязит се прекатурва след 23 ноември. В тежката злополука на „ Струма “ възрастният мъж губи снаха си и 16-годишния си внук. Единствено синът му – Ебип, съумява да излезе в точния момент от горящия рейс.

„ Загубихме една снаха и едно внуче. Синът ми оцеля и претърпява цялата покруса, чуваме се с него. Не се устоя, доста е тежко. За цялата страна е проблем. Остави, че за мен е проблем “, сподели Паязит Паязитовски.

Всеки ден от случая насам кметът на община Студеничани посещава фамилиите, с цел да вдъхне вяра на околните и да им покаже, че не са сами.

„ С нищо не можем да облекчим тяхната загуба. Болката е голяма, само че желаеме посредством срещите да им покажем, че в действителност на всички ни е доста мъчително. Голяма покруса. Съкрушени сме “, сподели Азем Садику, кмет на община Студеничани.

Местните хора упорстват българските и македонски управляващи да проверяват нещастния случай до дъно.

„ Имаме подозрения, че в рейса са транспортирани някакви запалими материали, което не е било позволено. Не може другояче при подобен удар да загинат толкоз доста хора “, добави Азем Садику.

Очаква се до седмица оживелите да се завърнат по родните си места.

Семействата на починалите чакат да получат повече информация от управляващите по кое време ще могат да изпратят околните си в последния им път.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР